
Osmaniye’de hızlı tren inşaatı nedeniyle Asri Mezarlık civarında yaşanan trafik yoğunluğu, sürücülerin tepkisine neden oluyor. Özellikle cenaze saatlerinde ve mesai başlangıç-bitiş saatlerinde araç kuyrukları uzarken, bölge sakinleri çözüm bekliyor.

Hemzemin geçidin kapatılmasının ardından Osmaniye-Toprakkale Yolu'nda trafik yoğunluğu daha da arttı.
Bugün öğle namazına müteakip gerçekleşen bir cenaze töreni sırasında, yol kenarına park edilen araçlar ve mezarlığa giriş yapan taşıtlar nedeniyle ulaşım aksadı.
Trafiğin sıkışması üzerine imam, cenaze sahiplerinden araçlarını kaldırmalarını rica etti.
Trafik ekipleri bölgeye sevk edilerek ulaşım tek şeritten sağlandı.
Ancak sürücüler ve vatandaşlar, bu sorunun her cenaze töreninde tekrarlandığını belirterek yetkililerden kalıcı çözüm talep etti.
Bölgedeki trafik sorununun giderek arttığını ifade eden vatandaşlar, yetkililere çağrıda bulunarak şu açıklamaları yaptı:
"Burada Asri Mezarlık var, okullar var, TOKİ var ve burası Osmaniye-Toprakkale yolu.
Bölge zaten yoğun bir trafiğe sahip. TOKİ’ye yerleşimler arttıkça bu sıkışıklık daha da büyüyecek.
Yetkililerin acilen alternatif yollar ve kalıcı çözümler üretmesi gerekiyor."
Osmaniye’deki sürücüler ve bölge sakinleri, trafik akışını rahatlatacak önlemlerin ivedilikle alınmasını bekliyor.

Yorum Yazın