14 Ekim 2026, Çarşamba
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Osmaniye’de Asfalt Yol Seferberliği Sürüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye’de Asfalt Yol Seferberliği Sürüyor
Abone ol
Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, 21 ayda 116 kilometre asfalt yol ve 557 kilometre kanalizasyon yenilemesi yapıldığını açıkladı. Yeni bağlantı yolu hizmete açıldı.

Osmaniye Belediye Başkanı İbrahim Çenet, göreve geldikleri günden bu yana kent genelinde 116 kilometrelik yolun asfaltlandığını, 557 kilometrelik kanalizasyon hattının ise yenilendiğini açıkladı.

Başkan Çenet, “Sizler bizlere güvendiniz, çalışın diye sahip çıktınız; bizler de sizler için çalışıyoruz” dedi.

Osmaniye Belediyesi tarafından sürdürülen asfalt yol çalışmaları kapsamında, altyapısı tamamlanan Korkut Ata Mahallesi 7622 Sokak, kaldırım ve ağaçlandırma düzenlemelerinin ardından sıcak asfaltla yenilenerek ulaşıma açıldı.

‘Kadirli Yolu’ olarak bilinen İskender Türkmen Caddesi, ‘Nahır Yolu’ olarak anılan Hoca Ahmet Yesevi Caddesi ve ‘Çiftlik Caddesi’ olarak bilinen Beycioğlu Ali Ağa Caddesini birbirine bağlayan güzergâhın tamamlanmasıyla birlikte Kuzey Çevre Yolu’na yüksek standartlı ulaşım sağlandığı bildirildi.

Açılış öncesinde güzergâh üzerindeki ev ve iş yerleri Türk bayraklarıyla donatıldı.

Açılışta konuşan Başkan İbrahim Çenet, Osmaniye’nin millî bilinci yüksek bir şehir olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:

“Bugün burayı bir festival alanına çeviren mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum. Allah bayrağımızı indirmek isteyenlere fırsat vermesin.”

Osmaniye’nin her noktasında bir hikâye olduğunu ifade eden Başkan Çenet, son 21 ayda yolların üçte birinin altyapısıyla birlikte yenilendiğini belirterek şunları söyledi:

“Bugün açılışını yaptığımız bu bir kilometrelik yol ile birlikte toplamda 116 kilometrelik yolu hizmete sunduk.

Hemşerilerimizin kentin doğusundan batısına kesintisiz ve güvenli ulaşmasını istiyoruz.”

Başkan Çenet, yaz aylarına hazırlık kapsamında 23 yeni su kuyusu açıldığını, Aslantaş Barajı’ndan yüzey suyu temin edildiğini ve 557 kilometrelik kanalizasyon hattının yenilendiğini ifade etti.

“6 Şubat depremlerinden sonra küllerinden doğan yeni bir Osmaniye var. Bizler şehrül emini olarak milletimizin emrindeyiz.”

Yapılan yol çalışmasına ilişkin teknik bilgiler de paylaşan Başkan Çenet: 3 bin 200 ton asfalt, Yaklaşık 3 bin metrekare kaldırım, Yola taşan direkler deplase edildi, 6 yapı kaldırılarak cadde genişletildi ifadelerini kullandı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından vatandaşlarla birlikte yürüyüş yapan Başkan Çenet, çocukların halı saha talebini kabul ederek kısa sürede yapılması için talimat verdi.

Program, Başkan Çenet’in yerli ve millî otomobil TOGG ile yeni asfalt yolda gerçekleştirdiği test sürüşü ile sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Efeler Belediyesinde yağmur mesaisi Önceki Haber

Efeler Belediyesinde yağmur mesaisi

Kuşadası Belediyesi selin yaralarını sarmak için saha çalışmalarını sürdürüyor Sonraki Haber

Kuşadası Belediyesi selin yaralarını sar...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar