20 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.2062
EURO35.0346
ALTIN2528.8

Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı
Abone ol
Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen programla kutlandı.

Osmaniye'de 24 Kasım Öğretmenler Günü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kültür Sanat ve Kongre Merkezinde düzenlenen programla kutlandı.

Programa Vali Dr. Erdinç Yılmaz, 12’nci Komando Tugay Komutan Vekili Albay Hakan Kocabaş, Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Uygur Kaan Arısoy, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Emine Ünsat,

Vali Yardımcısı Hakan Yavuz Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Halit Gülten, İl Emniyet Müdürü Mehmet Sarıbuva, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlayarak, öğretmenliğin bir meslek olmaktan ziyade yaşam tarzı olduğunu söyledi.

Albak, "Öğretmenlik neredeyse bütün meslekleri bünyesinde barındıran, dünyada öğrenmeye-öğretmeye değer her zerreyi havzasında toplayan bu sebeple de sade bir meslek olmaktan ziyade yaşam tarzıdır.

Bir ömür boyunca sabır, şefkat ve özveriyle, zaman-mekân demeden çalışmaya adanmaktır.

Bu adanma beraberinde en büyük ve en ağır sorumluluklar yüklenmeyi beraberinde getirir." dedi.

Vali Dr. Erdinç Yılmaz ise yaptığı konuşmada, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak, "Bizlere ilk kalem tutmaya başladığımızda ve ders zili çaldığında heyecan yaşatan, hayatımızda silinmez izler bırakan, her çocuğun kendi yolunu bulmasında rehberlik eden değerli öğretmenlerimizi minnetle hatırlıyor ve onlara armağan edilen bu anlamlı günü idrak etmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz." dedi.

Yılmaz, öğretmenliğin sevgi, sabır, emek ve fedakârlık isteyen bir meslek olduğunu belirterek, "Öğretmenlerimiz, geleceğimizi inşa eden, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak olan genç nesillerin yetişmesinde en önemli rolü üstlenmektedir.

Bu nedenle öğretmenlik, kutsal bir meslektir." diye konuştu.

Programda, Remzi Özer Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan Oratoryo sunuldu.

Emekli öğretmenlerimiz adına konuşan 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu öğretmeni İbrahim Çolakkadıoğlu, öğretmenliğin sevgi, azim ve başarmak için dişle, tırnakla çalışmak mesleği olduğunu söyledi.

Göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam eden programın devamında vefat eden öğretmenlerimizin yakınlarına ve emekliye ayrılan öğretmenlerimize hizmet şeref belgeleri Vali Dr. Erdinç Yılmaz tarafından verildi.

Programın sonunda Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutlayarak,

"Sizler hem mazimiz hem istikbalimizsiniz. Bizim kıymetlimiz; yaşam rehberimizsiniz. Sadece bir gün değil, hep kalbimizdesiniz.

Sizlerin mesleğinize olan heyecanınız ve evlatlarımıza olan adanmışlığınız asla bitmemelidir. Sizler başarılı olamazsanız millet başarılı olamaz." dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığda göz kontrolleri “Tonometri cihazı” ile yapılmaya başlandıÖnceki Haber

Elazığda göz kontrolleri “Tonometri ciha...

TCMB Başkanı Erkan, Adıyamana yapılacak okulun protokolünü imzaladıSonraki Haber

TCMB Başkanı Erkan, Adıyamana yapılacak...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar