21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.2012
EURO34.9741
ALTIN2513.4

Osmaniye Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi
Abone ol
Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi. Beymail Kafe'de düzenlenen kahvaltı programına Vali Yılmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Hakan Yavuz Erdoğan ve Aziz Onur Aydın, Gazeteci Cemiyetleri Başkanları ve basın mensupları katıldı.

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basın mensupları ile bir araya geldi. Beymail Kafe'de düzenlenen kahvaltı programına Vali Yılmaz'ın yanı sıra Vali Yardımcıları Hakan Yavuz Erdoğan ve Aziz Onur Aydın, Gazeteci Cemiyetleri Başkanları ve basın mensupları katıldı.

Programın açılışında konuşan Vali Yılmaz, 10 Ocak hem İdareciler Günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü olduğunu belirterek,

"Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyorum. Göreve başladığım günden beri bana verdiğiniz destek ve değer için hepinize teşekkür ediyorum.

Osmaniye'mize geldiğimiz günden bu yana durmaksızın gayretle çalıştığımızın en yakın şahitleri sizlersiniz. İdareciyiz, sorumluluğumuz çok ağır.

Eksikliklerimiz olabilir mi, tabi ki olabilir. Yaptığımız bütün başarılı işlerde gerçekten katkınız var." dedi.

Vali Yılmaz, Osmaniye'nin pandemi ve deprem gibi zorlu süreçlerden geçtiğini belirterek, "500 yılda bir olabilecek bir deprem yaşadık, hepimiz sarsıldık.

1010 vatandaşımızı depremde kaybettik. Ama şunu söyleyebilirim, biz Devletimizi yanımızda gördük, Devletimizden her türlü alınması gereken katkıyı alıyoruz, hiçbir sıkıntı yok.

2023, depremin yaralarını sarmak, depremden etkilenen vatandaşlarımızı sıcak yuvalarına kavuşturmak için mücadele ile geçti.

Şu anda Konteyner Kentimizin, altyapısıyla, sosyal donatılarıyla, her türlü imkanıyla Türkiye'nin en iyi Konteyner Kenti olduğunu düşünüyorum.

Osmaniye'mize, Osmaniyeli hemşehrilerimize minnettarım. Ne kadar gurur duysam azdır. En zor zamanlarımızda sizler hep yanımızda oldunuz." diye konuştu.

Vali Yılmaz, depremden etkilenen vatandaşların barınma ve diğer ihtiyaçlarının karşılanması için yapılan çalışmalardan bahsederek,

"Şu anda 1852 konut teslim aşamasında, teslim edilecek, bunlar İl Merkezi ve İlçe merkezlerinde. 124 de kırsalda köylerimizde teslim edilecek.

3875 konutun yapımı hızla devam ediyor. Bunun yanı sıra konteyner kentimizdeki vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamak için her türlü çalışmayı yaptık.

Şu anda konteyner kentimiz Türkiye'nin en iyi konteyner kenti. Tüm sosyal donatılara sahip. Vatandaşlarımız burada rahat bir şekilde yaşıyor." dedi.

Vali Yılmaz, ildeki diğer projelerden de bahsederek, "Karaçay çok güzel oldu. Vatandaşlarımızın gelip rahat nefes alabilecekleri, aileleri ile oturabilecekleri güzel bir alan oldu.

Özellikle yaz mevsiminde burasının dolup taşacağına inanıyorum. Osmaniye'mizin giriş çıkışı hususunda çok büyük bir mücadele verdik.

Sakızgediği'nden çift şerit halinde karayolları çalışmasını bitirmek üzere. 2.5 kilometrelik bir kısım var yapılacak.

Orayı da tamamladığımızda doğu, güneydoğuya gidecek araçlar çok rahat giriş çıkış yapabilecek. Otobandan giriş yolunun yakın bir mevkisinde olursa orada bütün yöresel ürünlerimizin satıldığı, konaklanabilecek bir otel, güzel bir proje ile Osmaniye'mize değer katacağını düşünüyorum.

Yani buradan uzun yol giden insanlarımız orada kalıp, alışveriş yapıp devam edebilirler." dedi.

Vali Yılmaz, eğitim konusunda yapılan çalışmalardan da bahsederek,

"Türkiye'de 16. sıradayız üniversite giriş sınavında. Çevremizdeki büyük illerden çok öndeyiz.

Daha ileriye götürme gayretindeyiz. Bu konuda büyük bir potansiyelimiz var. Hem öğrencilerimizi hem de öğretmenlerimizi bu konuda teşvik ediyoruz." dedi.

Vali Yılmaz, ilimizin, köylerimizin yollarının, altyapılarının gelişmesi hususunda gayret gösterdiklerini belirterek,

"Osmaniye'mize ne katarsak bu beni gerçekten mutlu eder. Osmaniye'nin daha iyi bir yer olması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz." dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Miniklerin resim sergisi beğeni topladıÖnceki Haber

Miniklerin resim sergisi beğeni topladı

Kamaçtan Süper Kupa için Elazığa davetSonraki Haber

Kamaçtan Süper Kupa için Elazığa davet

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar