21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.1929
EURO34.9653
ALTIN2508.2

Osmaniye Akademik Meslek Odaları Birliği Kurulacak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmaniye Akademik Meslek Odaları Birliği Kurulacak
Abone ol
Osmaniye Diş Hekimleri Odası ile Osmaniye Eczacılar Odası biraraya gelerek Osmaniye Tabip Odası ev sahipliğinde toplandı gerçekleşti.

Osmaniye Diş Hekimleri Odası ile Osmaniye Eczacılar Odası biraraya gelerek Osmaniye Tabip Odası ev sahipliğinde toplandı gerçekleşti.

Osmaniye Tabip Odası ev sahipliğinde TEB 48. Bölge Osmaniye  Eczacılar Odası Başkanı Ahmet Yiğit Elkoca ile Türk Diş Hekimleri Odası  Başkanı Burak Acun bir toplantı düzenledi.

Osmaniye Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Gedik, kentte akademik Odalar birliği kurulması amacı ile başlatılan çalışma kapsamında, Osmaniye Diş Hekimleri Odası Başkanı Burak Acun ve Osmaniye Eczacı Odası Başkanı Ahmet Yiğit Elkoca’nın  biraraya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdiğini belirtti.

Tabip Odası Başkanı Asu Kaya Gedik yaptığı açıklamada; “Birliktelik ve dayanışma ile, ilimizin sosyal ve kültürel yaşamına katkıda bulunmak ve toplumu; sağlıklı insan, sağlıklı çevre, sağlıklı kent hedefinde bütünleştirmek amacıyla düzenlenen toplantıda ilk gündem maddesi halk sağlığı açısından ciddi tehlike oluşturan ilaç yoklukları oldu.” dedi.

Toplantının amaç ve kapsamı ile ilgili yapılan açıklamada;  

“ülkemizde birkaç aydır yoğun bir şekilde ilaç yokluğu yaşanmaktadır. Eczanelerde özellikle antibiyotik, ateş düşürücü ve bazı göz damlaları ve kanser ilaçları dahil  birçok ilaç bulunamıyor. İlaç fiyat kararnamesinde  yapılan kur güncellenmesine rağmen bazı ilaçlarda sorun devam ediyor.  

Toplum sağlığı açısından tehlike yaratan bu durumun biran önce çözülebilmesi için ilaç fiyatlama politikalarının bugünün ekonomik şartlarına göre düzenlenmesi kaçınılmaz olmuştur.

Ayrıca kısa vadeli çözümlerin yanında ARGE çalışmalarına daha fazla ağırlık verilerek yerli ilaç üretimini arttırmamız gerekmektedir. Biz halk sağlığı için pandemi döneminde olduğu gibi canla başla çalışarak sorunların çözümü için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” denildi.

Asu Kaya Gedik toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Hedefimiz Osmaniye’de sağlık, çevre ve sosyal ve kültürel konularda akademik olarak tespitte bulunmak, topluma rehber olmak ve taleplerini dile getirmektir.

Diğer akademik meslek odalarını da bu birliğe dahil ederek Osmaniye’mizde yaşamın her alanına dair inceleme, değerlendirme, tespit ve çözüm üretme gayesinde olacağız. Ülkemizde büyük illerimizin hemen hepsinde bu teşekkül oluşmuştur ve faaldir.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Vali Şimşek, “Sivasın su sorunu kısa zamanda giderilecek”Önceki Haber

Vali Şimşek, “Sivasın su sorunu kısa zam...

Emine Erdoğan Başkan Kocaispiri tebrik ettiSonraki Haber

Emine Erdoğan Başkan Kocaispiri tebrik e...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar