160x600
09 Temmuz, 2025, Çarşamba
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Osmangazide kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri tapularına kavuştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Osmangazide kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri tapularına kavuştu
Abone ol
OSMANGAZİ BELEDİYESİ, SOĞANLI 8. ETAP KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ ÇERÇEVESİNDE DEPREM RİSKLİ ALANDA YAPILAN KONUTLARIN TAPULARINI HAK SAHİPLERİNE KURA ÇEKİMİNİN ARDINDAN TÖRENLE TESLİM ETTİ.

Osmangazi Belediyesi, Soğanlı 8. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi çerçevesinde deprem riskli alanda yapılan konutların tapularını hak sahiplerine kura çekiminin ardından törenle teslim etti.


Bursa’nın Osmangazi ilçesi Soğanlı Mahallesi 8. Etap Kentsel Dönüşüm projesi çerçevesinde yapılan kentsel dönüşüm projesinde sona gelindi. 24 Mart Cuma günü Ördekli Kültür Merkezinde noter huzurunda yapılan kura çekiminde 15. Noter Başkatibi Osman Koçdemir hak sahiplerinin ismini çekti. İsmi okunan hak sahibi ise sahneye gelerek daire numaralarının bulunduğu cam fanustan kendi dairesini seçti. Kura çekiminin ardından hak sahipleri tapusuna kavuştu.


“Söylemesi kolay, uygulaması zor”


Göreve geldiği günden bu yana kentsel dönüşüm projeleri ve deprem tehdidine tedbir almaya önem verdiğini söyleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Biz Osmangazi Belediyesi olarak 2009 yılında göreve geldiğimizde kentsel dönüşümle ilgili Soğanlı bölgesinde projelere başladık. Bakanlıkla birlikte bu çalışmaları sürdürdük. İlk dört etabı yaptık, sonraki etapları Osmangazi Belediyesi kendi bünyesinde gerçekleştirdi. Kentsel dönüşüm söylemesi çok güzel fakat uygulaması çok zor bir proje. Neden yapıldığını iyi kavramak lazım. Deprem riski nedeniyle yaşamış olduğumuz konutları sağlam hale getirilmesi ve orada güvenli bir şekilde oturmamızı temin etmemiz için kentsel dönüşüm projeleri önemlidir. Güvenilir konutta yaşıyorsak o zaman bu tür depremlerden korkmaya bir sebep kalmıyor” şeklinde konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Güraktan anlamlı fidan dikimiÖnceki Haber

Güraktan anlamlı fidan dikimi

Ramazan Ayının ilk cumasında camiler dolduSonraki Haber

Ramazan Ayının ilk cumasında camiler dol...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar