160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Ölüdenizde tekneciler çifte bayram kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ölüdenizde tekneciler çifte bayram kutladı
Abone ol
Türkiye’nin Karasuları Ve Limanları Arasında Deniz Taşımacılığı Haklarını Yabancıların Kontrolünden Kurtararak, Bu Hakları Yalnızca Türk Gemi Ve Vatandaşlarına Tanıyan Kabotaj Kanunu'nun 97. Yıl Dönümünü ölüdeniz’de De Kutlandı.

Türkiye’nin karasuları ve limanları arasında deniz taşımacılığı haklarını yabancıların kontrolünden kurtararak, bu hakları yalnızca Türk gemi ve vatandaşlarına tanıyan Kabotaj Kanunu’nun 97. yıl dönümünü Ölüdeniz’de de kutlandı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamalarında Ölüdeniz’deki tur tekneleri Türk Bayrağı asarak uzun süre sirenlerini çaldılar. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından tek sıra halinde bulunan teknelere müşteriler teknelere alındı. S.S Belcekız Ölüdeniz Deniz Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Volkan Kireşçi kısa bir açıklama yaparak Kapotaj Bayramı’nın önemine değindi. Kireşçi, “Bayramın ülkelerin sınırları içerisinde gemilerin ticaret yapma hakkı verilmesi demektir. Böylelikle gemiler ülke sınırları içerisinde ticaret yapmaktadır. Ölüdeniz gemisiyle, paraşütüyle, teleferiği ile bir resim haline gelmiştir. Kabotaj Bayramı’da bayrama denk geldi, çifte bayramı beraber yaşıyoruz. Bu gemiler yetmiş, seksen yıldır burada ve bayramlarımızı kutluyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanlığımızın eşliğinde değerli Kaymakamımız çok değerli Liman Başkanmız, Sahil Güvenlik Komutanımız, Karakol Komutanımızın destekleri ile burada faaliyet gösteriyoruz” dedi.

“Sezon umut verici”

Volkan Kireşçi sezonu da değerlendirerek, “Ölüdeniz sezon başlangıcında turizm biraz yavaş gidiyordu ama şükürler olsun ki bayramda işlerimiz yoğunlaştı. Hepimiz kazanıyoruz çok şükür. Şuan ülkemizde her şey normal umutluyuz. Daha sonra yurt dışındaki misafirlerimiz ve gruplarımız gelecekler. Bu şekilde sezon aşırı şekilde yoğun değil ama standart devam edecektir. Kimse umudunu kaybetmesin” ifadelerini kullandı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
7,5 milyon Yıllık Fosil Kazı Çalışmaları SürüyorÖnceki Haber

7,5 milyon Yıllık Fosil Kazı Çalışmaları...

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Milletimiz bu yıl 745 bin 535 hisse kurbanını bize emanet etti”Sonraki Haber

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: “Milletimi...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar