29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3695
EURO34.9725
ALTIN2325.3

OKÜ'de Antika oyuncak koleksiyonunu sergiledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ'de Antika oyuncak koleksiyonunu sergiledi
Abone ol
Osmaniye’de 20 yıldır biriktirdiği antika oyuncaklarını sergileyen Akademisyen Celil Atasever, izleyenlerin beğenisine sundu.

Osmaniye’de 20 yıldır biriktirdiği antika oyuncaklarını sergileyen Akademisyen Celil Atasever, izleyenlerin beğenisine sundu.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı'nda Öğretim Görevlisi olarak çalışan Celil Atasever, 2003 yılında Akdeniz Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği bölümünde eğitim alırken tarihe, eski eşyalara olan ilgisi ve bölümü gereği çocukları ve oyuncakları çok sevdiği için antika oyuncakları toplamaya başladı.

20 yıldır biriktirdiği el yapımı ve endüstriyel oyuncakları birarada tutan Atasecver, 20 yılda 1800'lü yıllar ile 1980'li yıllar arası dönemi yansıtan 4 bin parçanın üzerinde oyuncak toplayarak  koleksiyon haline getirdi.

Bu oyuncaklar arasından seçilen Osmanlı dönemine ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarına ait 400 adet oyuncak ve oyuncak tarihi ile ilgili bazı belgeler Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nde sergilendi.

 Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü tarafından 15 Temmuz Şehitler Amfisi’nde, “Kamuda Stratejik Kaynak Yönetimi” temalı 22. Uluslararası Kamu Yönetimi Forumu kapsamında açılan bu sergide her biri kendi alanında iz bırakan oyuncaklar, geçmiş ile günümüz arasında özel bir bağ kuruyor.

Atasever, akademik çalışmalarında kullandığı ve koleksiyonunu yaptığı bu oyuncakları bir müze haline getirmeyi planlıyor.

Sergiyi gezen  Üniversite öğrencileri de sergiyi çok beğendiklerini belirterek daha öncesinden görmedikleri oyuncakları görme fırsatlarının olduğunu dile getirdiler.

Filipinler'den Osmaniye’ye misafir olarak gelen bir turist de sergiyi gezerek tam not verdi.







Anahtar Kelimeler:
  • 1
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkentte bekçi koca dehşetiÖnceki Haber

Başkentte bekçi koca dehşeti

SAHA EXPO 2022 Savunma Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı başladıSonraki Haber

SAHA EXPO 2022 Savunma Havacılık ve Uzay...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar