Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk’te yayınlanan ve Cem Seymen’in sunduğu Tercih Zamanı programının konuğu oldu.
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk’te yayınlanan ve Cem Seymen’in sunduğu Tercih Zamanı programının konuğu oldu.
Programda, OKÜ’nün sunduğu imkanlar, eğitim faaliyetleri, değişim programları, sportif ve sosyal alanlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.
Rektör Uzun, OKÜ’nün engelli dostu, dijital bir üniversite ve çevreci alt yapısı ile öğrencilerin tüm ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikte olduğuna vurgu yaptı.
Prof. Dr. Turgay Uzun, Osmaniye’nin doğal güzellikleriyle tanınan bir şehir olduğunu belirterek, Karacaoğlan Yerleşkesi’nin yeşil kampüs olarak Green Matrix sıralamasında üst sıralarda yer aldığını ifade etti.
Engellilere erişilebilirlik alanında birincilik ödülüne sahip olan üniversitenin, öğrencilerin ve çalışanların hayatını kolaylaştırmak için sürekli yenilikler ürettiğini belirtti.
İş birliği ve uzmanlaşmayı çok önemsediklerini vurgulayan Uzun, Osmaniye’ye, üniversiteye ve ülkeye değer sağlayacak herkesle ortak çalışmaya hazır olduklarını dile getirdi.
Öğrenci dostu bir üniversite olarak, devletin sağladığı tüm imkanları en iyi şekilde kullandıklarını belirten Rektör Uzun, iyi akademisyenleri üniversiteye çekmek istediklerini ve mevcut akademisyenlerin yetkinliklerini artırma motivasyonu sağladıklarını ifade etti.
Bu dinamik sürecin bir parçası olarak akademik yükselme kriterlerini yenilediklerini ve çıtayı daha da yukarıya çıkardıklarını belirtti.
OKÜ’nün, kaliteli ve belirli alanlarda uzmanlaşmış, dünyanın her yerinde çalışabilecek akademisyenleri bünyesine katma amacında olduğunu vurguladı.
Birçok işbirliğinden bahseden Prof. Dr. Turgay Uzun, TÜBİTAK programlarını yakından takip ettiklerini ve öğrencilerin katıldığı projeler ile uluslararası Avrupa Birliği projelerine büyük önem verdiklerini belirtti.
Diğer paydaşlarla, kalkınma ajansları, özel ve kamu kurumları ile ortak yürüttükleri projelerde genç akademisyenlerin ve öğrencilerin yer almasını önemsediklerini söyledi.
Klasik eğitim sisteminin yerini modern eğitim sistemine bırakması gerektiğini ifade eden Rektör Uzun, birlikte öğrenme sistemi diyebileceğimiz yeni bir sistemin oluşması gerektiğini ve bu yönde hazırlıkların sürdüğünü dile getirdi.
Konuşmasının sonunda, Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, CNN Türk Tercih Zamanı programının sunucusu Cem Seymen’i OKÜ’ye davet etti.
Yorum Yazın