28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

OKÜ Rektörü Uzun: "Kapılarımız Aday Öğrencilere Açık"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OKÜ Rektörü Uzun: "Kapılarımız Aday Öğrencilere Açık"
Abone ol
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ulusal televizyon kanallarına konuk olarak OKÜ'nün tanıtımını gerçekleştirdi.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, ulusal televizyon kanallarına konuk olarak OKÜ'nün tanıtımını gerçekleştirdi.

OKÜ'nün kapılarının aday öğrencilere açık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Uzun, CNN TÜRK, TVNET ve A Haber'in konuğu oldu.

2023 YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından tercih dönemine girilmesiyle birlikte aday öğrencilerin ve ailelerinin yakından takip ettiği üniversite tercih programlarına konuk olan Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, OKÜ ile ilgili soruları cevapladı.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Turgay Uzun, "Öğrencilerimizin staj imkânlarını geliştirmek için çok sayıda özel işletmelerle, firmalarla ve kamu kurumlarıyla da iş birliği anlaşmaları yaptık.

Burada öğrencilerimiz belirli dönemlerde ilgili firmalara giderek burada staj yapıyorlar ve teorik bilgilerini uygulamayla buluşturuyorlar.

Sosyal bilimler ve fen bilimlerinde hemen her alanda bölümlerimiz var.

Bunlara da önem veriyoruz ancak bir özel odaklaşmadan bahsedersek özellikle sağlık bilimleri ve mühendislik alanında daha iyi durumdayız demek mümkün.

Tabii ki diğer alanlarda da iyiyiz, hem öğrenci kapasitemiz yüksek hem de aynı zamanda öğretim üyesi kalitemiz de çok iyi durumda." dedi.

Rektör Prof. Dr. Turgay Uzun, "Osmaniye ili de bir üniversite şehri. Büyük şehirlere çok yakın. Ulaşım imkanları çok, güçlü bir turizm alanı, hem sanayi hem tarımla bir arada olan bir şehir.

Büyükşehirlerle kıyasladığımızda hemen her bölümü bizde de bulabilirsiniz ama daha ekonomik biçimde bulabilirsiniz, daha sakin bir şehirde bulabilirsiniz.

Kendinize ayıracağınız zaman daha fazla. Yani çok fazla sayıda avantajla biz öğrencilerimizin karşısına çıkıyoruz.

Tabii ki bütün bu fiziksel ve mekânsal olumlulukları sağlamış olduğumuz güçlü eğitim öğretim anlayışı, teknolojiyi yakından takip etme ve uluslararasılaşmayla birlikte bunu sağlama noktasında da güçlü bir motivasyonumuz var, hedeflerimiz var ve her geçen gün bunu iyileştirdiğimizi düşünüyorum." dedi.

Prof. Dr. Turgay Uzun, konuşmasının sonunda tüm öğrenci adaylarını Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini tercih etmeye davet etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ekmek parası için kilometrelerce uzaktan geldilerÖnceki Haber

Ekmek parası için kilometrelerce uzaktan...

Mersin’de 350 kilogram keçiboynuzu çaldığı öne sürülen 3 zanlı yakalandıSonraki Haber

Mersin’de 350 kilogram keçiboynuzu çaldı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar