
Adana'da 4 öğretmenin hayatını kaybettiği kazada elektrik dağıtım şirketi ve Karayolları asli kusurlu bulundu.
Adana'da 4 öğretmenin hayatını kaybettiği kazada elektrik dağıtım şirketi ve Karayolları asli kusurlu bulundu.
Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, 6 Nisan 2023 tarihinde içinde 4 öğretmenin bulunduğu aracın üzerine düşen kayanın neden olduğu kazada, elektrik dağıtım şirketi ve Karayolları'nın asli kusurlu olduğu tespit edildi.
Kazanın ardından bölgede inceleme yapan jeoloji, inşaat ve maden mühendisleri ile trafik bilirkişi ekibi, 2 ayrı rapor hazırladı.
Raporlarda, elektrik dağıtım şirketinin yüksek gerilim hattı inşasında, kepçelerle yamaçta stabilize yol açtığı ve kayaları yerinden oynattığı belirtildi.
Karayolları'nın ise bölgede kaya düşme riskine karşı önlem almadığı vurgulandı.
Raporlarda, her 2 kurumun da sorumluluklarını yerine getirmediği için asli kusurlu olduğu kaydedildi.
Kaza nasıl olmuştu?
6 Nisan 2023 tarihinde, Saimbeyli ilçesinde görev yapan Pınar Kılıç, Dilek Altıparmak, Ümmühan Dilbilir ve Rahime Topak adlı öğretmenler, okul çıkışı evlerine dönmek için yola çıktı.
Öğretmenlerin içinde bulunduğu araç, Feke yolunda seyir halindeyken, yamaçta kopan kaya parçaları aracın üzerine düştü.
Kazada, öğretmenler olay yerinde hayatını kaybetti.

Yorum Yazın