12 Ekim 2026, Pazartesi
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Öğretmen Ayla Karanın ailesinden, okula saldıran öğrencinin ailesine 5 milyon 100 bin liralık tazminat davası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğretmen Ayla Karanın ailesinden, okula saldıran öğrencinin ailesine 5 milyon 100 bin liralık tazminat davası
Abone ol
Ailenin Avukatı özcan Kara, Açılan 5 Milyon 100 Bin Liralık Maddi Ve Manevi Tazminat Davasıyla Birlikte şüphelinin Babasının Mal Varlığına Mahkeme Kararıyla Ihtiyati Haciz Konulduğunu Belirtti

Kahramanmaraş’ta Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana gelen ve 9 öğrenci ile 1 öğretmenin hayatını kaybettiği silahlı saldırıda hayatını kaybeden matematik öğretmeni Ayla Kara’nın (56) ailesi, saldırıyı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli’nin (14) tutuklu babası Uğur Mersinli hakkında 5 milyon 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davası açtı. Mahkeme, dava kapsamında Mersinli’nin mal varlığına ihtiyati haciz konulmasına karar verdi.

Olay, 15 Nisan’da Kahramanmaraş’taki Ayser Çalık Ortaokulu’nda meydana geldi. İddiaya göre İsa Aras Mersinli, babası polis başmüfettişi Uğur Mersinli’ye ait silahlarla okula gelerek saldırı düzenledi. Saldırıda 9 öğrenci ile matematik öğretmeni Ayla Kara hayatını kaybetti.

Olayla ilgili yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından ceza davası açılırken, öğretmen Ayla Kara’nın ailesi de uğradıkları maddi ve manevi zararların karşılanması talebiyle şüphelinin babası Uğur Mersinli aleyhine hukuk mücadelesi başlattı.

Ayla Kara’nın ailesi, Uğur Mersinli’nin mal varlığına ihtiyati tedbir uygulanması için Kahramanmaraş 9’uncu Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvurdu. Talebi değerlendiren mahkeme, Mersinli’nin mal varlığına ihtiyati haciz konulmasına hükmetti.

Ailenin avukatı Özcan Kara, açılan 5 milyon 100 bin liralık maddi ve manevi tazminat davasıyla birlikte şüphelinin babasının mal varlığına mahkeme kararıyla ihtiyati haciz konulduğunu belirtti.

Mahkemenin karar gerekçesinde, Türk Medeni Kanunu kapsamında anne ve babanın, gözetimleri altındaki çocuklarının üçüncü kişilere verdiği zararlardan belirli şartlar altında sorumlu tutulabileceğine dikkat çekildi.

Gerekçede, Yargıtay’ın yerleşik içtihatları doğrultusunda, küçük yaştaki bir çocuğun öldürme eylemine varabilecek nitelikte bir suça sürüklenmesi ve ateşli silah ya da kesici aletlere erişebilmesinin aile içi eğitim, gözetim ve denetim yükümlülüğü bakımından değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Mahkeme kararında özetle, küçük yaştaki bir çocuğun işlediği fiil nedeniyle anne ve babanın ceza sorumluluğunun ayrı, mağdur ve mağdur yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zararların tazminine ilişkin hukuki sorumluluğun ise ayrı değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Manisada egzotik hayvan operasyonu: 61 yaban hayvanı kurtarıldı Önceki Haber

Manisada egzotik hayvan operasyonu: 61 y...

Yıldırım Belediyesinden 700 çocuk için sünnet şöleni Sonraki Haber

Yıldırım Belediyesinden 700 çocuk için s...

Yorum Yazın

aaaaa

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar