27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Öğrenciler salonu tıklım tıklım doldurdu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler salonu tıklım tıklım doldurdu
Abone ol
Bolu Abant Izzet Baysal üniversitesi (baibü)’nün 24 Yıldır Faaliyetlerini Sürdüren öğrenci Topluluğu Tarafından Tiyatro Haftası Düzenlendi. Düzenlenen Etkinliğin 2.günü öğrenciler Ve Tiyatroseverler Tarafından Ilgiyle Izlendi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde düzenlenen Abant Tiyatro Günleri yoğun ilgi gördü. Birbirinden güzel oyunların sahnelendiği etkinlikte salonu tıklım tıklım dolduran öğrenciler keyifli zaman geçirdi.

BAİBÜ Drama Topluluğu tarafından Abant Tiyatro Günleri düzenlendi. Düzenlenen etkinlikte "Boyacı", "Suç ve Ceza", "Tahta Yürek", "Tartuffe", "Bir Daha Çal Sam" ve "Memurin Faslı" adlı oyunlar sahne aldı. Etkinliğin ikinci gününde sahne alan Suç ve Ceza oyununda izleyiciler salonu hınca hınç doldurdu. Abant Tiyatro Günleri hakkında konuşan Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Doç. Dr. Metin Akyüz, bu tarz festivalleri kalıcı hale getirmek istediklerini belirtti. Doç. Dr. Metin Akyüz, "25 yıldır drama topluluğunun danışmanlığını yapıyorum. İlk buraya başlar başlamaz bu topluluğu kurduk ve o zamandan beri de topluluk faaliyetlerini sürdürüyor. Bolu’da bir tiyatro festivali olsun istiyorduk ama her defasında çeşitli aksilikler oluyordu ve gerçekleştiremiyorduk. Yıllar sonra bir festival gerçekleştirelim istedik ve bu doğrultuda da Abant Tiyatro Günleri adı altında etkinliğimizi sürdürmüş oluyoruz. Ayın 14’ünde başlayan etkinlik 19’una kadar devam edecek" dedi.

"Bilet almak için gelenler merdivende oturmak için ısrar ediyorlar"

Salonda oturacak yer kalmadığını dile getiren Doç. Dr. Akyüz, "Öğrenciler ilgili. İlk iki gün için çok iyiydi. Özellikle bugün Suç ve Ceza adlı oyundan da kaynaklandığını düşünüyoruz. Bilindiği üzere bir romanın tiyatroya uyarlanmış hali. Özellikle üniversite öğrencileri bu oyuna çok büyük ilgi gösterdi. Alanda oturacak yer yok. Bilet almak için gelenler merdivende oturmak için ısrar ediyorlar. Ona çözüm üretmeye çalışıyoruz" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hakkari-Van karayolunda kar yağışıÖnceki Haber

Hakkari-Van karayolunda kar yağışı

Uyuşturucu operasyonunda uçaksavar mermisi ve çelik yelek ele geçirildiSonraki Haber

Uyuşturucu operasyonunda uçaksavar mermi...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar