30 Mayıs, 2024, Perşembe
DOLAR32.2564
EURO35.0079
ALTIN2421.3

Öğrenciler deltada kuş gözlemledi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Öğrenciler deltada kuş gözlemledi
Mehmetçik Vakfı Kurban Bağışı
Abone ol
ONDOKUZ MAYIS ÜNİVERSİTESİ (OMÜ) ORNİTOLOJİ ARAŞTIRMA MERKEZİ İLE TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI 11. BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ İŞ BİRLİĞİNDE GERÇEKLEŞTİRİLEN “DÜNYA GÖÇMEN KUŞLAR GÜNÜ” ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA OMÜ VAKFI KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ KIZILIRMAK DELTASI’NDA KUŞ GÖZLEM ETKİNLİĞİNE KATILDI.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ornitoloji Araştırma Merkezi ile Tarım ve Orman Bakanlığı 11. Bölge Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen “Dünya Göçmen Kuşlar Günü” etkinlikleri kapsamında OMÜ Vakfı Koleji öğrencileri Kızılırmak Deltası’nda kuş gözlem etkinliğine katıldı.


Cernek Halkalama İstasyonu ziyareti sırasında Ornitoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Kiraz Erciyas Yavuz, öğrencilere kuş göçü hakkında bilgi verdi, göçmen kuş türleri tanıtarak ve günün önemi hakkında genel bilgilendirme yaptı. Doç. Dr. Yavuz, bu yıl dünya genelinde “Işık Kirliliği” temasıyla kutlanan ve yılda iki kez gerçekleşen kuş göçüne dikkat çekerek göçmen kuşların karşılaştıkları sorunlara yönelik farkındalık çalışmaları yapmayı amaçladıklarını belirtti.


Dünya Göçmen Kuşlar Günü etkinliklerinde Ornitoloji Araştırma Merkezinin de uluslararası platformda kayıt yaptırdığını söyleyen Yavuz, “Dünya genelinde düzenlenen 511 etkinlikten birini gerçekleştirerek uluslararası platformda yerini aldı. Bu etkinliklerde kuşların göçlerini başarılı bir şekilde tamamlayabilmeleri için onların yollarını şaşırmalarına neden olan ışık kirliliğinin azaltılması, hayatlarını devam ettirmeleri ve refahları için gerekli olan ekosistemlerin ekolojik bağlantılarını ve bütünlüğünü korumanın ve restore etmenin önemi vurguladık” dedi.



“Göçmen kuşların karşı karşıya kaldığı tehditlere dikkat çektik”


Bu yılki etkinliklerde, göçmen kuşların karşı karşıya kaldığı tehditlere ve bütün ülkelerin ortak eyleme geçmesi gerekliliğine dikkat çeken Yavuz, “Göçmen kuşlar bizi doğaya ve birbirimize bağlar. Onların hayatta kalmaları, ihtiyaç duydukları habitatların ve ekosistemlerin kişiler ve ülkeler tarafından korumasına bağlıdır. Göçmen kuşların korunması, geçiş yaptığı sırada bulunduğu bütün ülkelerin sınır ötesi işbirliği ve koordinasyon ile mümkündür. Ancak hep birlikte çalışarak ve gerekli önlemleri alarak göçmen kuşların korunmasında bir sonuca ulaşmak mümkün olacaktır” diye konuştu.


Doğa Koruma Samsun İl Şube Müdürü Mevlüt Özyanık ise Kızılırmak Deltası ve yaptıkları koruma çalışmaları hakkında katılan 45 öğrenci ve öğretmeni bilgilendirdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
En iyi korunan 20 kent arasında bulunan Safranboluda Rus turist hareketliliği yaşanıyorÖnceki Haber

En iyi korunan 20 kent arasında bulunan...

Mantar toplamak için yola çıktıkları otomobil takla attı: 2 yaralıSonraki Haber

Mantar toplamak için yola çıktıkları oto...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar