160x600
06 Temmuz, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Norveçli terörist Breivik, tecridine son verilmesi için açtığı davayı kaybetti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Norveçli terörist Breivik, tecridine son verilmesi için açtığı davayı kaybetti
Abone ol
Norveç’te 2011 Yılında 77 Kişiyi Katleden Aşırı Sağcı Terörist Anders Behring Breivik, Hapishanedeki Tecridine Son Verilmesi Için Devlete Karşı Açtığı Davayı Kaybetti.

Norveç’te 2011 yılında 77 kişiyi katleden aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, hapishanedeki tecridine son verilmesi için devlete karşı açtığı davayı kaybetti.

Norveç’in başkenti Oslo ve Utoya Adası’nda 22 Temmuz 2011’de gerçekleştirdiği bombalı ve silahlı saldırılarda 77 kişiyi katleden aşırı sağcı terörist Anders Behring Breivik, hapishane şartlarının insan haklarını ihlal ettiğini öne sürerek, tecridine son verilmesi için geçtiğimiz ocak ayında devlete karşı açtığı davayı kaybetti.

Oslo Bölge Mahkemesi tarafından yapılan açıklamada, "Oslo Bölge Mahkemesi, genel bir değerlendirmenin ardından Breivik’in mahkumiyet şartlarının insan haklarını ihlal etmediği sonucuna varmıştır” denildi.

Breivik, dava kapsamında yaptığı savunmasında yaptıklarından dolayı üzgün olduğunu belirterek, hapishanedeki tecrit hayatını her gün kendisini intiharı düşünmesine neden olan bir kabus olarak nitelendirmişti. Duruşmanın ertesi günü, Breivik hakkında yeni bir risk değerlendirmesi yapan psikolog, Breivik’in depresyonda ve intihara meyilli olmadığını aktararak, "çok iyi" durumda olduğunu belirtmişti.

Breivik, Oslo’da düzenlediği bombalı saldırıda 8, Utoya Adası’ndaki bir gençlik kampına düzenlediği saldırıda ise 69 kişiyi öldürmüştü. Breivik, saldırıların ardından en yüksek ceza olan 21 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı, fakat bu ceza toplum için bir tehdit olarak görüldüğü sürece uzatılabilecek.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakandan ‘Erzincan İliç açıklaması: Sonuna kadar gidilmelidir”Önceki Haber

Fatih Erbakandan ‘Erzincan İliç açıklama...

Seyir halindeyken yanan otomobili itfaiye söndürdüSonraki Haber

Seyir halindeyken yanan otomobili itfaiy...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar