160x600
27 November, 2025, Thursday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Nissibi Köprüsünü 4 milyon 78 bin araç kullandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nissibi Köprüsünü 4 milyon 78 bin araç kullandı
Abone ol
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ADİL KARAİSMAİLOĞLU, DOĞU ANADOLU BÖLGESİ İLE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’Nİ BİRBİRİNE KESİNTİSİZ BAĞLAYAN NİSSİBİ KÖPRÜSÜ’NDEN TOPLAM 4 MİLYON 78 BİN ARAÇ GEÇTİĞİNİ DUYURDU.

Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni birbirine kesintisiz bağlayan Nissibi Köprüsü’nden toplam 4 milyon 78 bin araç geçti.


610 metre uzunluğunda olan köprü ile hızlı, konforlu ve güvenli ulaşımın sağlanıyor. Nissibi Köprüsü gergin eğik kablo askılı yöntem ile Türkiye’de hayata geçirilen ilk köprüler arasında yer alıyor. Köprü’nün yapımı ile Adıyaman ve Diyarbakır illeri üzerinden Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi kesintisiz bağlandı. Feribotla ulaşım süresine göre seyahat süresinde yaklaşık bir buçuk saatlik kısalma oldu. Ayrıca, Diyarbakır’ın batı, Adıyaman’ın doğu illerine olan uzaklığı 40 kilometre kısaldı.


Açıldığı günden bu yana köprüden 4 milyon 78 bin araç geçti. Zamandan 26,3 milyon TL, akaryakıttan 58 milyon TL, olmak üzere toplam 84,3 milyon TL tasarruf sağlandı. Karbon salınımı da 11 bin 755 ton azaldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çubuk-1 Barajında Manga rüzgarı esecek Önceki Haber

Çubuk-1 Barajında Manga rüzgarı esecek

Kontrolden çıkan tır, ağaca ve trafik yönlendirme tabelasına çarptı: 1 yaralı Sonraki Haber

Kontrolden çıkan tır, ağaca ve trafik yö...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar