160x600
19 November, 2025, Wednesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Niğde Valiliğinden sahipli ve sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde Valiliğinden sahipli ve sahipsiz hayvanlara yönelik açıklama
Abone ol
Iğde Valiliği, Sahipsiz Hayvanların Vatandaşlar Için Oluşturabileceği Tehlikelerin önlenmesi Ve Hayvanların Daha Korunaklı Alanlarda Bakılabilmesi Amacıyla Alınan Tedbirlerle Ilgili Kamuoyunu Bilgilendirdi.

Niğde Valiliği, sahipsiz hayvanların vatandaşlar için oluşturabileceği tehlikelerin önlenmesi ve hayvanların daha korunaklı alanlarda bakılabilmesi amacıyla alınan tedbirlerle ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.

Valilikten yapılan açıklamada; sokaklarda yaşayan sahipsiz hayvanların güvenli alanlara taşınarak rehabilite edilmesi ve vatandaşların can güvenliğinin sağlanması için çalışmaların hassasiyetle yürütüldüğü ifade edildi. Açıklamada; 30 Temmuz 2024 tarihinde 5199 sayılı Kanun’da yapılan değişiklikle, sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanların en hızlı şekilde yerel yönetimlerce kurulan veya izin verilen hayvan bakımevlerine götürülmesinin zorunlu hale getirildiği hatırlatıldı. Vatandaşların sahipsiz hayvan gördüklerinde 112 Acil Çağrı Merkezi veya CİMER üzerinden ihbarda bulunmaları gerektiği vurgulandı. İhbarlar üzerine harekete geçen ekiplerin hayvanları güvenli şekilde toplayarak Niğde Belediyesi Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi, Bor Belediyesi Pet-i Bor Hayvan Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Bor Doğal Yaşam Alanı’na ulaştırdığı bildirildi.

Sahipli hayvanlar için uyarılar

Valilik, sahipli hayvanı bulunan vatandaşların sorumluluklarını da hatırlattı. Yapılan açıklamada; hayvanların başıboş şekilde sokağa bırakılmaması ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alınmasının yasal bir zorunluluk olduğu ifade edildi. Aksi halde 5199 sayılı Kanun ve Türk Ceza Kanunu’nun ilgili hükümleri çerçevesinde işlem yapılacağı belirtildi. Kanunun 14’üncü maddesinin (n) bendine göre ev hayvanını terk etmenin yasak olduğu hatırlatılarak, bu fiili işleyenlere aynı Kanun’un 28’inci maddesi gereğince idari para cezası uygulanacağı kaydedildi. 2025 yılı için bu ceza miktarının hayvan başına 86 bin 358 TL olduğu açıklandı. Ayrıca, Türk Ceza Kanunu’nun 177’nci maddesi uyarınca gözetimi altında bulunan hayvanı başkalarının hayatı veya sağlığı bakımından tehlikeli olabilecek şekilde serbest bırakan veya kontrol altına almakta ihmal gösteren kişilerin altı aya kadar hapis ya da adli para cezası ile cezalandırılacağı ifade edildi. Bu fiilleri işleyenler hakkında ayrıca suç duyurusunda bulunulacağı da vurgulandı.

Sahipsiz hayvanların güvenliği ve vatandaşların korunması için denetimlerin aralıksız süreceği, sürece ilişkin ihmal ve kusurlara kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceği, ilgili mevzuat hükümlerinin eksiksiz şekilde uygulanacağı kaydedildi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile görüştü Önceki Haber

Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani...

Uluslararası Tarım Fuarı ve Tarım Kongresi Erzurumda kapılarını açıyor Sonraki Haber

Uluslararası Tarım Fuarı ve Tarım Kongre...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar