160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Niğde Belediyesi otopark sorununu çözecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Niğde Belediyesi otopark sorununu çözecek
Abone ol
Niğde Belediyesi’nin Kent Merkezindeki Otopark Sorununun çözümüne Yönelik Başlattığı çalımalar Bütün Hızıyla Devam Ediyor.

Niğde Belediyesi’nin kent merkezindeki otopark sorununun çözümüne yönelik başlattığı çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor.

Kentin en işlek caddelerinden biri olan Dr. Sami Yağız caddesi üzerindeki Dışarı Camiinin arka kısmında ‘otopark alanı kamulaştırma projesinin’ startı verildi.

Proje çerçevesinde kamulaştırılan 3 bina yıkıldıktan sonra boş alanda katlı otopark inşaatına başlanacak.

Belirlenen bölgelerde ‘Otopark alanı kamulaştırma projeleri’ başlatan Niğde Belediyesi, otopark sorununun çözümüne yönelik çalışmalara hız verdi.

Geçtiğimiz haftalarda Paşakapı Caddesinde, Paşa Hamamının arka kısmında yapılacak katlı otopark için, bu alandaki yapıları kamulaştırıp, yıkım işlemlerini tamamlayan Niğde Belediyesi benzer bir çalışmayı şehrin en işlek caddelerinden biri olan Dr. Sami Yağız Caddesi üzerinde yer alan Dışarı Camiinin yanındaki alanda başlattı.

Kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında bölgede yer alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirilecek.

Boşalacak alanda ise katkı otopark inşaatına başlanacak.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, büyüyen ve nüfus yoğunluğu artan her şehirde olduğu gibi Niğde’nin de en önemli sorunlarından birinin otopark sorunu olduğunu belirtti.

Sorunun çözümüne yönelik projeler geliştirdiklerini aktaran Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Dönüşen, gelişen ve büyüyen Niğde’mizde trafik ve otopark sorunu, öncelikle çözülmesi gereken sorunlar arasında yer almaktadır.

Bu nedenle kentin otopark ihtiyacının karşılanması için şimdilik 3 ayrı noktada katlı otopark yapımı için kolları sıvadık.

Önce Paşakapı Caddesi’nde Paşa Hamamının arka kısmında kamulaştırdığımız yapıların yıkımını gerçekleştirdik.

Burada kısa süre içinde katlı otopark çalışmalarına başlayacağız.

Ardından Dışarı Camiinin arka kısmındaki alanda yapacağımız katlı otopark için kamulaştırma çalışmasına başladık.

Buradan da yıkımını yapacağımız 3 binanın yerine katlı otopark inşa edeceğiz.

Sırali Camii’nin arka bölümünde de otopark yapımı için kamulaştırma yapacağız.

Böylece kentimizde otopark sorununun büyük ölçüde çözmüş olacağız” dedi.

Belediye Başkan Emrah Özdemir; sadece otopark sorunu değil, kentin trafik sorununa yönelik önemli projeleri de kısa süre içinde hayata geçireceklerini belirterek; “Bir yandan trafik akışının düzenlenmesi diğer yandan da şehir estetiğinin korunması için gerekli hassasiyeti gösteriyoruz.

Kamulaştırılacak alanlarda süreci şeffaf bir şekilde yönetiyoruz.

Amacımız, şehrimizin trafik ve otopark sorununa kalıcı çözüm bulmaktır” diye konuştu.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 2
    KOMİK
  • 1
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bacadan çıkan duman korkuttuÖnceki Haber

Bacadan çıkan duman korkuttu

Diyarbakırda feci kaza: Anne ve çocuğu metrelerce sürüklendiSonraki Haber

Diyarbakırda feci kaza: Anne ve çocuğu m...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar