26 Ocak, 2025, Pazar
DOLAR34.0692
EURO37.7489
ALTIN2730.4
Yusuf Cinkara Otomotiv

Netanyahu’dan UCM’nin Tutuklama Kararına Tepki

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Netanyahu’dan UCM’nin Tutuklama Kararına Tepki
Abone ol
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) kendisi ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında çıkardığı tutuklama emri ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.
Google News

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin (UCM) kendisi ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında çıkardığı tutuklama emri ile ilgili sert açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, kararı “kara bir gün” olarak nitelendirerek, İsrail’in bu kararı tanımayacağını ifade etti.

Netanyahu, yaptığı açıklamada, UCM’nin aldığı bu kararı “antisemitik bir önlem” olarak değerlendirdi ve “İsrail Gazzelileri aç bırakmıyor. İsrail bu kararı tanımıyor ve tanımayacak” dedi.

Ayrıca Netanyahu, karara karşı çıkan ülkeleri övdü. Özellikle ABD’nin tutumunu takdir eden Netanyahu, kararı uygulayacağını açıklayan ülkeler için ise üstü kapalı bir uyarıda bulundu.

Başbakan, “ABD başta olmak üzere bize destek veren ülkeler, UCM’nin aldığı bu kararın ve onunla işbirliği yapacak olanların ciddi sonuçlarla karşı karşıya kalacağını açıkça ortaya koydu” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, İsrail’e ve kendisine yönelik uluslararası baskılara boyun eğmeyeceklerini belirterek, “İsrail karşıtı hiçbir çirkin karar ülkemizi savunmaya devam etmemizi ve beni engelleyemeyecek. Baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Lenfödeme İlker Çelikcan FTRde çözüm varÖnceki Haber

Lenfödeme İlker Çelikcan FTRde çözüm var

Başiskelede öğrencilere sıfır atık etkinliğiSonraki Haber

Başiskelede öğrencilere sıfır atık etkin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar