29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.5614
EURO35.0168
ALTIN2330.7

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Finlandiya önümüzdeki günlerde resmi olarak ittifakımıza katılacak”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg: “Finlandiya önümüzdeki günlerde resmi olarak ittifakımıza katılacak”
Abone ol
NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG, TÜRKİYE’NİN NATO ÜYELİĞİNİ ONAYLADIĞI FİNLANDİYA’NIN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE RESMİ OLARAK İTTİFAKA KATILACAĞINI İFADE ETTİ.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye’nin NATO üyeliğini onayladığı Finlandiya’nın önümüzdeki günlerde resmi olarak ittifaka katılacağını ifade etti.

Finlandiya’nın NATO’ya katılım protokolüne ilişkin teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edildi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg konuya ilişkin yaptığı açıklamada, TBMM’nin kararını memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Türkiye ile birlikte 30 NATO müttefikinin tamamının katılım protokolünü onayladığını belirten Stoltenberg, “Biraz önce kendisini tebrik etmek için Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile görüştüm. Finlandiya önümüzdeki günlerde resmi olarak ittifakımıza katılacak” dedi.

NATO üyeliğinin Finlandiya’nın güvenliğini artıracağını ve ittifakı güçlendireceğini ifade eden Stoltenberg, “Finlandiya’nın oldukça yeterli bir ordusu, güçlü demokratik kurumları var. Bu nedenle Finlandiya ittifakımıza çok şey katacak” diye konuştu.

“NATO tarihindeki en hızlı onay süreci”

Tüm NATO müttefiklerinin geçtiğimiz yıl Finlandiya ve İsveç’i ittifaka katılmaya davet ederek tarihi bir karar aldıklarını belirten NATO Genel Sekreteri, “NATO tarihindeki en hızlı onay sürecini yaşadık.

Tüm müttefikler, İsveç’in onay sürecinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasının herkesin çıkarına olacağı konusunda hemfikir. İsveç’i de en kısa zamanda NATO ailesinin üyesi olarak karşılamayı sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde konuştu.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elazığda dilenci operasyonu: Kimi ev aradığını söyledi, kimi de lavabolara saklandıÖnceki Haber

Elazığda dilenci operasyonu: Kimi ev ara...

Serikte unlu mamül üretim yerleri denetlendiSonraki Haber

Serikte unlu mamül üretim yerleri denetl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar