19 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.6006
EURO34.8371
ALTIN2495.4

Napoli’de Konaklama Yapılacak En Güzel Yerler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Napoli’de Konaklama Yapılacak En Güzel Yerler
Abone ol
Napoli'de kalmak için en güvenli bölgelerden birinde kalmak istiyorsanız, tarihi şehir merkezi, Chiaia, Piazza del Plebiscito ve Vomero'ya bakın... 'Napoli’de nerede kalınır' sorusuna cevap olabilecek en popüler bölgeler de bunlardır.

Tarihi merkez olarak da bilinen Old Town, birinci sınıf konumu nedeniyle Napoli'de ilk kez kalınacak en iyi yerdir. Burada bir otel rezervasyonu yaparsanız, Napoli'nin kalbinde, tüm tarihi mekanların yanı sıra ünlü Napoliten pizzasını deneyebileceğiniz restoran ve barlara yürüme mesafesinde olacaksınız. Ana tren istasyonu sadece kısa bir sürüş mesafesindedir!

Napoli turistler için güvenlidir. Ancak diğer büyük şehirlerde olduğu gibi, özellikle Garibaldi Merkez İstasyonu ve İspanyol Mahallesi gibi bölgelerde sağduyunuzu kullanmalı ve bazı önlemler almalısınız. Napoli'de kalmak için en güvenli bölgelerden birinde kalmak istiyorsanız, tarihi şehir merkezi, Chiaia, Piazza del Plebiscito ve Vomero'ya bakın. Napoli’de nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en popüler bölgeler de bunlardır.

Napoli’de Nerede Kalınır ?

Napoli'de ilk kez konaklayacaklar için en iyi bölgeler, tren istasyonunun yakınındaki Centro Storico, Chiaia, Piazza del Plebiscito, Quartieri Spagnoli, Lungomare Caracciolo, Napoli Limanı mahalleleridir. Bunlar, çok çeşitli cazibe merkezleri ve olanaklar sunan turistler için popüler bölgelerdir. Bu yazımda sizlere Napoli'de ilk kez nerede konaklayacağınıza ve Napoli'de kalınacak en güvenli bölgeye karar vermenize yardımcı olacağım.

Aslen MÖ 1. binyılda Yunanlılar tarafından yerleşen Napoli, dünyanın en eski sürekli yerleşim yerlerinden biridir. 975.000 nüfuslu bu pizzanın doğum yeri, Roma ve Milano'dan sonra İtalya'nın üçüncü büyük şehridir.

İtalya'nın güneybatısında, Napoli Körfezi kıyısında yer alan Napoli, Sorrento, Capri, Ischia, Procida ve Amalfi Sahili'ni keşfetmek için iyi bir başlangıç noktasıdır. Yakınlarda Caserta Sarayı, Pompeii ve Herculaneum Roma kalıntıları ve ünlü volkan Vezüv Yanardağı dahil olmak üzere çok sayıda kültürel ve tarihi mekan bulunmaktadır.

İşte Napoli’de nerede kalınır ? Sorusuna en iyi cevap olabilecek bölgeler ;

1.Old Town

Old Town, Napoli'de ilk kez seyahat edenler için en uygun bölgedir çünkü en uygun konumdur ve en ünlü turistik mekanlara ev sahipliği yapar. Burada bir otel rezervasyonu yaparsanız, her şeyin ortasında, görülmeye değer en iyi yerlerin yanı sıra birçok restoran, bar ve mağazaya yürüme mesafesinde olacaksınız.

Napoli'nin kalbinde yer alan Centro Storico, Eski Kent, Decumani veya tarihi merkez olarak da bilinir. 1.700 hektarlık bu iyi korunmuş alan, Avrupa'nın en büyük tarihi merkezidir ve UNESCO Dünya Mirası alanıdır.

Burası, Napoli'nin sunduğu en efsanevi cazibe merkezlerinin çoğunu sağlamasıyla bilindiğinden, turistlerin çoğunu çeken şehrin bir parçasıdır. Hepsi Roma döneminden kalma muhteşem Barok Kiliseler, meydanlar, türbeler ve müzeler, antik, dar Arnavut kaldırımlı sokakları doldurur ve bunların altında, yeraltı Greko-Romen kalıntılarının labirentleri, görülecek daha da inanılmaz şeyler sunar.

En göze çarpan cazibe merkezleri arasında, 2. dünya savaşı sırasında yıkılan 14. yüzyıldan kalma orijinal manastırlı kilisenin yeniden canlandırılması olan Basilica Di Santa Chiara ve heykeller ve sanat eserleriyle dolu güzel bir şapel olan Capella Sanservo bulunmaktadır.

Belki de en etkileyici cazibe merkezi, 13. yüzyıldan kalma çarpıcı bir mimari yapı olan Napoli Katedrali'dir (Duomo di San Gennaro). Muhteşem sanat eserleri ve mozaiklerin yanı sıra San Gennaro Hazinesi Kraliyet Şapeli ve güzel sunaklarıyla doludur.

Katedral ayrıca, Aziz Januarius'a ait bir şişe kanın her yıl 3 kez yeniden sıvılaştığının söylendiği "Kan Mucizesi" fenomeni ile de tanınır. Katedralin bir yanında Napoli'deki en eski şapel, mükemmel tavan freskleri ve bir Roma tapınağından sütunlarla 4. yüzyıldan kalma Santa Restituta Bazilikası yer alır. Napoli’de nerede kalınır ? Sorusuna şüphesiz en iyi cevap Old Town bölgesidir. Daha detaylı konaklama rehberi için http://gezilecekyerler-listesi.com/ sayfasına göz atmanızı tavsiye ederiz.

2.Piazza del Plebiscito

Piazza del Plebiscito, Napoli'de kalmak için en sevdiğim yerlerden biri. Tarihi merkez, İspanyol Mahalleleri ve denizle çevrilidir. Oldukça merkezi ve diğer turistik bölgelere göre daha sessiz olduğu için aileler için Napoli'de kalınabilecek güzel bir bölgedir.

Piazza del Plebiscito, şehrin tam kalbinde, hem Chiaia hem de Quartieri Spagnoli semtlerinin sınırında, Centro Storico ve denize yakın konumdadır. Aileniz için konaklama rezervasyonu yapmak için güvenli alandır

Piazza del Plebiscito, Napoli'deki en büyük meydandır ve hem yerel halk hem de turistler için ana buluşma noktası olmasıyla ünlüdür. Bu geniş yaya alanı, özel etkinlikler veya konserler düzenlemektedir.

Meydan, baskın Palazzo Reale ve Bourbon'un kraliyet sarayı için sarayın meydanına çevrilen 'Largo del Palazzo' olarak biliniyordu. Piazza del Plebiscito, adını Ekim 1860'ta İki Sicilya Krallığı altında İtalya'nın ele geçirilmesine rıza göstermek için burada yapılan plebisitten alıyor.

Meydan, Kraliyet Sarayı, St. Francis of Paola Bazilikası ve ikiz pastel saraylar Palazzo Della Prefettura ve Palazzo Salerno olarak bilinen dört tarihi bina ile çevrilidir.

Palazzo Reale, Bourbon kralları tarafından konut olarak kullanılan bölgedeki dört saraydan biri olan 17. yüzyıldan kalma bir kraliyet sarayıdır. San Francesco da Paola Bazilikası, Roma'daki dünyaca ünlü Pantheon'u taklit etmek için inşa edilmiştir

Mükemmel Teatro San Carlo, Kraliyet Sarayı'nın bitişiğindeyken, 19. yüzyılın sonlarına ait çarpıcı bir bina olan Galleria Umberto I, yolun hemen karşısındadır

Castel Nuovo ve Castel dell Ovo gibi önemli cazibe merkezleri yürüme mesafesindedir. Olduğunuz yerde durup gökyüzüne baktığınızda meydana yukarıdan bakan Castel Sant'Elmo'yu bulacaksınız.

Geziden sonra meydanın tarihi binalarının çevresindeki bar ve restoranları ziyaret edebilirsiniz. Dikkate değer noktalar arasında, hızlı bir atıştırmalık ve lezzetli yerel kahve için harika olan Napoli'nin favori kahve barı Gran Caffè Gambrinus yer alır. Ailece Napoli’de nerede kalınır ? Sorusuna en popüler cevaplardan biridir.

3. Chiaia

Lüks alışveriş ve şık barlarla dolu şehrin en varlıklı semtlerinden biri olan Chiaia, Napoli'ye biraz daha lüks bir ziyaretin tadını çıkarmak isteyenler için harika bir mekandır.

Şehrin tarihi merkezinden biraz daha uzakta olmasına rağmen, Chiaia'nın kendine has birçok cazibe merkezi vardır. Bir düzineden fazla tarihi kilise, bir dizi daha özellikli yeri çevreleyen etrafa dağılmıştır. Anıtsal bir çeşme olan Fontana del Sebeto; Anıtsal bir saray olan Palazzo Ravaschieri di Satriano ve 19. müze olan Villa Pignatelli, bölge içinde yer alırken, 12. yüzyıldan kalma bir kale ve şehrin en eski surları olan Castel dell' Ovo, bir tepede yer almaktadır.

Muhtemelen bölgedeki en ünlü cazibe merkezi Villa Comunale'dir. 18. yüzyılın sonlarında bir kraliyet bahçesi olarak yaratılan bu park, 1869'da İtalya'nın birleşmesinden sonra halka açılmış ve bu süreçte şehrin en büyük parkı haline gelmiş ve bu özelliği bugüne kadar da korumuştur.

Güzel, yemyeşil bahçeleri, manzaralı sahil yolları ve göz alıcı fıskiyeleri ile bir veya daha fazla öğleden sonra çevrenizde kolayca kaybolabilirsiniz. Parkın halka açılmasından bir yıl sonra kurulan ünlü bir bilim kurumu olan Anton Dohrn Akvaryumu'na bile ev sahipliği yapıyor. Lungomare Caracciolo, Vezüv Yanardağı ve Castel dell'Ovo'nun güzel manzarasının, müziğinin, sokak satıcılarının, sevimli barlarının, restoranlarının ve pizzacılarının keyfini çıkarabileceğiniz Napoli'nin sahil şerididir. Napoli'deki en romantik ortam olarak bilinir ve aşık çiftlerin yan yana yürüdüğünü veya yemek yerken görülmesi yaygındır. Sahil şeridi ("lungomare") büyüleyici Marina Santa Lucia'dan küçük Mergellina limanına kadar uzanır.

Tüm bunları seçkin mağazalar, barlar ve restoranlarla dolu bir bölgeyle birleştirdiğinizde, şehirde sunulan bir dizi güzel şeyin tadına bakmanıza olanak tanıyan, kültürlü bir gezi için mükemmel bir konuma sahip olursunuz.

Chiaia'da deniz manzaralı, bahçeli ve çatı teraslı geniş odalara sahip konaklama birimleri bulabilirsiniz. Kesinlikle Napoli’de nerede kalınır ? Sorusu için en ideal cevaplardan biri de bu bölgedir.

4.Quartieri Spagnoli

Quartieri Spagnoli veya İspanyolca Mahallesi, Centro Storico'nun güneybatısında, Napoli Limanı yakınında yer almaktadır. Şehrin ana alışveriş caddesi Via Toledo'nun batısındaki alandan Vomero'ya çıkan tepenin altındaki alana kadar uzanır.

16. yüzyılda İspanyol garnizonlarına ev sahipliği yapmak ve Napoliten halkının isyanlarını durdurmak için kurulan dilleri burada dünyanın herhangi bir yerinden daha güçlü.

İspanyol Mahallesi, fiyat açısından nispeten mütevazı ve şehrin tarihi merkezinin tam kalbine bitişik. Ayrıca İtalya'nın en büyük opera binası Teatro San Carlo olan Piazza Plebiscito'ya ve Galleria Umberto I'e yürüme mesafesindedir. Bu, Napoli'nin tarihi tarafını keşfetmek isteyen ancak bunu bir bütçeyle yapması gereken herkes için mükemmel bir seçimdir. Ve bu hareketli bölgede otantik bir Napoliten yaşam kesiti yaşamak isteyenler için, bölgedeki ana cazibe, hem meraklıların hem de turistlerin keşfetmesi ve hayran kalması için etrafa dağılmış 16'dan fazla tarihi eserle inanılmaz kilise koleksiyonudur.

Ayrıca, Orta Çağ'dan kalma Castel Nuovo'nun (Maschio Angioino) yeri olduğu için, şehrin tamamındaki en inanılmaz binalardan birini de burada bulacaksınız. 1279'da inşa edilmiş ve ardından iki yüzyıl sonra yeniden inşa edilmiştir.

Napoli Limanı (Pier Beverelli), tüm Akdeniz'in en eski limanlarından biridir. Buradan Napoli Körfezi'ndeki adalar olan Ischia, Capri ve Procida'ya ve Amalfi Sahili'ndeki tatil beldeleri olan Sorrento, Ravello, Positano, Amalfi'ye giden feribotlara binebilirsiniz.

Napoli'nin Yunan döneminden bu yana olan tarihini öğrenmek istiyorsanız, yakınlardaki Ulusal Arkeoloji Müzesi'ni (Museo Archeologico Nazionale) ziyaret edin. Büyük bir Yunan ve Roma antika koleksiyonu ile Pompeii ve Herculaneum'dan eserler sergiliyor.

Via Toledo'nun başındaki stand, adını İtalyan şair Dante Alighieri'nin büyük heykelinden alan güzel bir meydan olan Piazza Dante'dir. Çevredeki çarpıcı binaların keyfini çıkarabilir ve küçük Via Port'Alba sokağında şirin kitapçıları, küçük barları ve restoranları ziyaret edebilirsiniz.

Bölgenin inanılmaz restoranları, geleneksel trattoria'ları ve pizzacıları ile tanındığını da belirtmekte fayda var, bu da şehrin yerel mutfağını deneyimlemek için mükemmel bir yer olduğu anlamına geliyor.

5.Port of Naples

Napoli'de sadece bir geceniz varsa ve feribotla seyahat etmeyi planlıyorsanız, Molo Carlo Pisacane veya Napoli Limanı sizin için en iyi başlangıç noktasıdır. Bu aynı zamanda Napoli'de kalmak için güvenli mahallelerden biridir. Şehrin güney bölgesinde yer alan İtalya ve Akdeniz'in en büyük limanlarından biridir.

Porto Napoli'nin Stazione Maritima olarak bilinen bir kruvaziyer terminali vardır. Napoli Körfezi (Ischia, Capri ve Procida), Sorrento Yarımadası (Amalfi, Sorrento, Positano), Salerno, Sicilya, Sardinya ve Pontine Adaları'na giden feribotlar ve deniz otobüsleri Molo Beverello liman bölgesinden hareket etmektedir.

Ayrıca tarihi kiliseler, saraylar ve San Carlo opera binası, Piazza del Plebiscito, Castel Nuovo, Piazza del Municipio ve Napoliten Quartieri Spagnoli gibi ünlü cazibe merkezlerine yürüme mesafesindedir.

Piazza del Municipio, ana turistik yollara yakınlığı nedeniyle Napoli'nin en önemli meydanlarından biridir. Yeni kale, kruvaziyer limanı, tarihi merkez, San Giacomo sarayı ve Via Toledo. Piazaa, Mercadante Tiyatrosu, Bank of Italy Sarayı, Banco di Roma genel merkezi, Grand Hotel de Londres ve deniz istasyonu ile çevrilidir.

İsviçreli mimar Domenico Fontana'nın tasarımından sonra Giovanni Domenico D'Auria tarafından İspanyol genel valisi döneminde inşa edilen Neptün Çeşmesi'ni burada bulabilirsiniz. Çeşmenin arkasında, Bourbon Kralı I. Ferdinand tarafından yaptırılan ve şimdi Napoli yerel yönetiminin oturduğu belediye binası olan Palazzo Municipale yer almaktadır. Bitişiğinde, Anjou Kralı Charles tarafından yaptırılan yeni kale olan Castel Nuovo olarak da bilinen Maschio Angioino kalesi vardır.

Eğer Feribota binmeyi planlıyorsanız ve manzaralı bir otel arıyorsanız burası, sizin için Napoli’de nerede kalınır ? Sorusuna cevap olabilecek en iyi bölgedir.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ayvalıkta 18 göçmen yakalandıÖnceki Haber

Ayvalıkta 18 göçmen yakalandı

Sultanahmet Meydanı, ramazanın ikinci gününde de dolduSonraki Haber

Sultanahmet Meydanı, ramazanın ikinci gü...

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar