160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Müzede gördüklerinin aynısını yapıyorlar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müzede gördüklerinin aynısını yapıyorlar
Abone ol
Kayseri'de Arkeoloji Müzesi'ni Gezen Lise öğrencileri; En çok Etkilendikleri Eserleri Kil Atölyesinde Kendi Elleriyle Yeniden Yapıyor.

Kayseri’de Arkeoloji Müzesi’ni gezen lise öğrencileri; en çok etkilendikleri eserleri kil atölyesinde kendi elleriyle yeniden yapıyor.

Lise öğrencileri; tarihi Kayseri Kalesi içerisinde bulunan Arkeoloji Müzesi’ni gezdikten sonra, eğitmenleriyle birlikte kil atölyesinde en çok etkilendikleri eserleri kendi elleriyle yapıyor. Yaklaşık 6 bin yıllık çivi yazılı tabletler, asırlık çanak çömlekleri ellerinde şekillendiren öğrenciler, tarihi daha hızlı ve etkili şekilde öğrenme fırsatı buluyor. Çocuklara bu şekilde daha kalıcı bir eğitim sağlandığını aktaran Tarih Öğretmeni Canan Baykan; "9. sınıf öğrencilerimizle beraber İlk Çağ Uygarlıkları konusunu işledik ve müzede bir gün etkinliği gerçekleştirdik. Çocuklarla müzeyle ilgili çeşitli objeleri yerinde görmek için bir araya geldik. Müze müdürümüz ve görevli ile birlikte müzenin çeşitli yerleri tanıtıldıktan sonra çocuklar dramalarını gerçekleştirdiler. Müzedeki kil atölyesini bize açtılar, burada çocuklar en çok etkilendikleri objeleri kendi yetenekleriyle birleştirip yapmaya çalıştılar. Aynı zamanda Asur dönemi tabletlerinden örnekler ve çivi yazısını da burada öğrenmiş oldular. Çocuklara; hem gördükleri hem öğrendikleri şeyleri burada birebir deneyimleyerek daha kalıcı bir öğrenme sağlandığını düşünüyorum" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HBB’den Gassallık KursuÖnceki Haber

HBB’den Gassallık Kursu

2 günlük bebeği öldürüp betona gömmüşlerdi: Firari anne ve anneanneyi JASAT yakaladıSonraki Haber

2 günlük bebeği öldürüp betona gömmüşler...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar