17 Haziran, 2024, Pazartesi
DOLAR32.8646
EURO35.2162
ALTIN2450.9
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mutluluk Vagonu, Hatay'da Depremzede Çocuklarla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mutluluk Vagonu, Hatay'da Depremzede Çocuklarla Buluştu
Abone ol
Üniversite öğrencileri ve çeşitli meslek gruplarından gönüllüler, "Mutluluk Vagonu" adını verdikleri bir topluluk oluşturarak depremzede çocuklarla buluştu.

Üniversite öğrencileri ve çeşitli meslek gruplarından gönüllüler, "Mutluluk Vagonu" adını verdikleri bir topluluk oluşturarak depremzede çocuklarla buluştu. Bu topluluk, Türkiye'nin farklı illerinden gelen gönüllülerin katılımıyla bir araya gelerek Hatay'daki deprem bölgesinde faaliyet gösterdi.

Mutluluk Vagonu gönüllüleri, Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Gümüşgöze İlkokulu avlusunda bulunan konteyner kentte depremzede çocuklarla bir araya geldi.

Bu buluşmada, çocukların yüzünde tebessüm oluşturmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Farklı yaş gruplarından çocuklar için boyama kitapları ve oyuncaklar dağıtıldı. Gönüllüler, miniklerle çeşitli oyunlar oynayarak felaketi bir süreliğine unutturdu.

Deprem felaketinin şehri ne kadar etkilediğini gördükten sonra, Mutluluk Vagonu'nun kurucularından Veysel Tok, bundan sonra bölgedeki çocuklarla daha sık bir araya gelmeyi planladıklarını ve onlara güzel anılar yaşatmayı hedeflediklerini belirtti.

Gümüşgöze'deki programın ardından Mutluluk Vagonu Gönüllüleri, Antakya Expo Alanı'ndaki konteyner kentteki çocuklarla da buluştu.

Bu buluşmada, müzik eşliğinde yapılan danslarla minikleri eğlendirdiler. Ayrıca etkinlik sırasında, depremzede çocuklara ve ailelerine dondurma dağıtıldı.

Mutluluk Vagonu'nun kurucularından Mehmet Ali Yiğit, Hatay'ın depremzede çocuklarla buluşmalarının ikinci durakları olduğunu ifade etti.

Yiğit, 6 Şubat'ta meydana gelen depremin herkesi derinden etkilediğini ve Mutluluk Vagonu'nun amacının köy okullarında ve dezavantajlı bölgelerde çocuklara etkinlikler düzenlemek olduğunu belirtti.

Bugüne kadar yüzlerce etkinlik gerçekleştirdiklerini söyleyen Yiğit, Adıyaman'da Ramazan Ayı'nda yapılan iftar etkinliği ve çocuklara düzenlenen etkinliklerle depremin ardından bölgedeki ilk programlarını gerçekleştirdiklerini aktardı. Hatay'daki etkinlikleri de büyük bir coşkuyla gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Depremzede Mustafa Aydın da etkinliklerden memnun kaldığını belirterek, bu tür organizasyonlar sayesinde çocukların birkaç saatliğine de olsa deprem psikolojisinden uzaklaştığını ve gençlere emekleri için teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 2
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeniden başbakan seçilen Miçotakis yemin ettiÖnceki Haber

Yeniden başbakan seçilen Miçotakis yemin...

Elazığ Belediyesi Kurban Bayramına hazırSonraki Haber

Elazığ Belediyesi Kurban Bayramına hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar