29 Mart, 2024, Cuma
DOLAR32.3275
EURO35.091
ALTIN2311.0

Mustafakemalpaşa Belediyesinden “Sıfır Atık Kütüphanesi”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mustafakemalpaşa Belediyesinden “Sıfır Atık Kütüphanesi”
Abone ol
MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYESİ SIFIR ATIK GÜNÜNÜ, İLÇEDE Kİ BİR İLKOKULA KURMUŞ OLDUĞU SIFIR ATIK KÜTÜPHANESİYLE TAÇLANDIRDI. ÇEVRECİ PROJELERE İMZA ATAN MUSTAFAKEMALPAŞA BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KANAR, “HER ŞEY GELECEĞİMİZ, HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN’’ VURGUSU YAPTI.

Mustafakemalpaşa Belediyesi Sıfır Atık Gününü, ilçede ki bir ilkokula kurmuş olduğu Sıfır Atık Kütüphanesiyle taçlandırdı. Çevreci projelere imza atan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, “Her şey geleceğimiz, her şey çocuklarımız için’’ vurgusu yaptı.


Türkiye’de ilk defa kutlanacak olan Sıfır Atık Günü, Mustafakemalpaşa’da unutulmaz bir açılışla kutlandı. Sıfır Atık Kütüphanesi Mustafakemalpaşa’da ki ilk sıfır atık kütüphanesi olma özelliği taşıyor. Kütüphane içerisinde kullanan, oturma grupları, kitaplıklar, çevreci panolar, çocuk kitapları, kutu oyunlarının hepsi Mustafakemalpaşa Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğü 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’ne gelen atıklardan özel olarak hazırlandı. Özel olarak tasarlanan kütüphane sayesinde çocuklar hem öğrenecek hem eğlenecekler.


Geri dönüştürülebilir açılış kurdelesi


Öğrenciler için özel olarak tasarlanan kütüphane, kitap okuma etkinlikleri dışında atıklardan yapılacak etkinlikler ve oyun oynayabilmeleri için hazırlanan kütüphane ilk günden öğrencilerin gözdesi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi, Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi çerçevesinde ilçede Sıfır Atık seferberliği başlatan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ‘’Öğrencilerimiz için hem sağlıklı hem çevreci bir ortam hazırlamak istedik. Ağaç yaş iken eğilir ilçemiz Cahit Zarifoğlu İlkokuluna kurduğumuz ilk sıfır atık olma özelliğini taşıyan kütüphanemizi öğrencilerimiz çok beğendi. Her şeyi en ince detayına kadar düşündük. Açılış kurdelemizi de yine kâğıt ve plastik poşetlerden elde ettik. Sıfır Atık bilinci yaymak adına projeler üretmeye devam edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bulgaristan seçimlerini değerlendiren Tekirdağ Valisi Yıldırım: “Var mısınız hep birlikte en az 40 vekil çıkarmaya”Önceki Haber

Bulgaristan seçimlerini değerlendiren Te...

Hemşire eşini öldüren koca için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendiSonraki Haber

Hemşire eşini öldüren koca için ağırlaşt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar