160x600
22 November, 2025, Saturday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Muşta mandalar şap hastalığına karşı suda yüzdürülüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muşta mandalar şap hastalığına karşı suda yüzdürülüyor
Abone ol
Muş'ta Hayvancılıkla Geçimini Sağlayan Besiciler, şap Hastalığına Karşı önlem Amacıyla Mandalarını Karasu Nehrinde Yüzdürüyor.

Muş’ta hayvancılıkla geçimini sağlayan besiciler, şap hastalığına karşı önlem amacıyla mandalarını karasu nehrinde yüzdürüyor.

Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden biri olan Muş’ta yaz aylarının kavurucu sıcaklarından etkilenen mandalar, hem serinlemeleri hem de şap hastalığına karşı korunmaları amacıyla dere ve göletlerde yüzdürülüyor. Günde birkaç saat suda kalan mandalar, stres atarken hastalıklara karşı da daha dirençli hale geliyor.

Hayvancılıkla uğraşan besicilerden Celal Karadeniz, yaz aylarında mandaları suya sokmanın hem verimliliği artırdığını hem de hastalık riskini azalttığını belirtti. Karadeniz, "Öğle vakti hayvanlarımıza Karasu’yu getiriyoruz. Mandaları 1-2 saat Karasu’da bırakıyoruz. Sıcak havadan dolayı mandalar suya giriyor, diğer hayvanlarımızı ise gölgelik alanlarda bekletiyoruz. Bu yıl havalar çok sıcak geçtiği için hayvanlarımız şap hastalığına yakalandı. Mandaların şap hastalığına yakalanmaması için Karasu’ya sokuyoruz. Şap, ateşli bir hastalıktır. Mandalar suya girdiğinde vücut ısıları düştüğü için hastalığa yakalanmıyorlar" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Marmariste 26 düzensiz göçmen ve bir göçmen kaçakçısı yakalandı Önceki Haber

Marmariste 26 düzensiz göçmen ve bir göç...

Pazarlarda POS Zorunluluğu Başlıyor Sonraki Haber

Pazarlarda POS Zorunluluğu Başlıyor

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar