
MÜSİAD Mersin Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Divan Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

MÜSİAD Mersin Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Divan Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.
Önceki dönem başkanı Mehmet Sait Kayan, üyelerin güvenini tazeleyerek bir kez daha başkanlık görevine seçildi.
Genel kurulda yapılan konuşmalarda, Mersin’in ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasında birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.
Göreve yeniden seçilen Mehmet Sait Kayan, konuşmasında MÜSİAD’ın sadece Mersin için değil, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında da önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Kayan, "Bugün MÜSİAD Mersin Şubesi olarak önemli bir dönüm noktasındayız. Geçtiğimiz dönemde kazandığımız tecrübelerle, yeni projelere ve iş birliklerine imza atarak şubemizi daha ileriye taşımak için hep birlikte çalışacağız.
Bize güvenen ve destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.
Unutmayalım ki, bizler sadece Mersin’in değil, Türkiye’nin ekonomik kalkınmasına da katkı sağlamakla yükümlü bir aileyiz" dedi.
Kayan ayrıca, MÜSİAD’ın yereldeki gücü ve ulusal ölçekteki sorumluluklarıyla yeni projelere imza atmaya hazır olduklarını belirtti.
Yeni dönemde daha fazla işbirliği ve güç birliği yapacaklarını söyleyen Kayan, "Birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizde, zorlukları aşmak ve daha güçlü bir Mersin yaratmak mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.
MÜSİAD Mersin Şubesi’nin 22. Olağan Genel Kurulu’na, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Burhan Özdemir, Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Nurettin Nebati, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, milletvekilleri, iş dünyasının önde gelen isimleri ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.
Genel kurulda konuşan önceki dönem Hazine ve Maliye Bakanı ve Mersin Milletvekili Nurettin Nebati, Mersin’in coğrafi konumu ve ekonomik potansiyeliyle Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri olduğunu ifade etti.
Nebati, "Mersin’in ekonomik gücünü artırmak, Türkiye’nin genel kalkınması için büyük önem taşıyor.
Güçlü bir iş dünyası ve siyasi irade, şehrimizin potansiyelini tam anlamıyla hayata geçirebilir" dedi.
Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ise şehrin kalkınmasında siyaset, iş dünyası ve STK’ların işbirliğinin kritik önemde olduğunu belirtti.
Pehlivan, "Bugün burada bulunan tüm isimler, Mersin için daha iyi bir yarın inşa etmek adına güçlü bir sinerji yaratmaktadır.
Bu birlik ve beraberlik, şehrimizin her alanda gelişmesini sağlayacaktır" diye konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer de şehrin ekonomik ve sosyal kalkınmasını artıracak projelerden bahsetti.
Seçer, "Mersin’i daha aydınlık bir geleceğe taşımak için hep birlikte çalışıyoruz. Şehrimizin geleceği için planladığımız projelerle Mersin’i daha güçlü bir hale getireceğiz" dedi.
Genel kurulda, Mehmet Sait Kayan başkanlığındaki MÜSİAD Mersin Şubesi’nin yeni yönetim kurulu üyeleri de açıklandı.
Yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Hayri Topçu, Erkan Şenocak, Nafiz Deniz, Mehmet Emin Yıldız, Tevfik Tekin, Ercan Baltu, Burhan Şiğva, Ömer Faruk Akbaş, Ramazan Çetinkaya, Mehmet Can Yeni, Hasan Timurtaş, Salihcan Sağlam, Yunus Yetkin, İsmail Gökmen, Turğay Tekin, Aziz Erguvan, Kemal Cemal Okuş, Okan Kaplan, Emrah Güçlü, Aykut Kutlu, Veysel Mızrak, Mehmet Ali Yener, Mustafa Ümit Yağcı, Sulhattin Sadi, Ali Dara, Muhammet Genç, Riyahdan Kartal, Abdulkadir Erkargın ve Ömür İbrahim Altunışık.
Genel kurulda iş dünyasının dayanışma ve işbirliğiyle daha güçlü bir Mersin ve Türkiye için ortak bir vizyonla hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.
Toplantıda konuşan katılımcılar, MÜSİAD Mersin Şubesi’nin bu tür etkinlikleriyle, farklı kesimlerden insanları bir araya getirerek güçlü bir sinerji oluşturduğunu belirtti.
Yorum Yazın