160x600
30 Haziran, 2025, Pazartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Muğlada hasat öncesi zeytinyağı işletmesi sahipleriyle toplantı düzenlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğlada hasat öncesi zeytinyağı işletmesi sahipleriyle toplantı düzenlendi
Abone ol
MUĞLA İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ KOORDİNASYONUNDA İL GENELİ ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI İŞLETME SAHİPLERİYLE “ZEYTİNYAĞI SEKTÖRÜNÜN GIDA MEVZUATI AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ” KONUSUNDA TOPLANTI YAPILDI.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinasyonunda il geneli zeytin ve zeytinyağı işletme sahipleriyle ’Zeytinyağı Sektörünün Gıda Mevzuatı Açısından Değerlendirilmesi’ konulu toplantı düzenlendi.



Toplantının açılış konuşmasını yapan Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Enver Aydın geçen yıl ilki, bu yıl da ikincisi düzenlenen zeytin sıkımı öncesi yapılan istişare toplantısının önemine işletme değinerek işletme sahiplerine katılımları için teşekkür etti. Konuşmasında İl Müdürlüğünce yürütülen ’Zeytinde Verimsizliğin Tespiti ve Sorunların Giderilmesi’ Projesinde yapılan çalışmalara ve erken uyarı sistemine değinen Aydın, AB tescili alan Milas Zeytinyağı ile birlikte markalaşmanın önemine değindi. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın verdiği yüzde 50 hibeli kırsal Kalkınma desteklerinde zeytin ve zeytinyağı işletmelerine verilen önemli desteklerden bahsederek tüm yatırımcıları desteklerden faydalanmak üzere davet etti. Üretici ve işletme sahiplerine yönelik daha kaliteli ve verimli zeytinyağı üretimi için rehberlik ve eğitim çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Konuyla ilgili bilgilendirme ve sunumu ise Gıda ve Yem Şube Müdürü Cankan Arık ile Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde görevli Gıda Yüksek Mühendisi Mehmet Ali Ceylan gerçekleştirdi. Sunumda işletme bazlı sektörel yoğunluk, kayıt işlemleriyle ilgili yasal çerçeve ile mevzuatın yanı sıra etiketleme, taklit-tağşiş ve uygulanacak cezai hükümler hakkında bilgiler verildi.



Verimli geçtiği gözlenen toplantıda katılımcıların soruları cevaplandırılarak, karşılıklı bilgi alışverişinde bulunulurken, toplantıya Muğla Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Enver Aydın ve Erizan Yılmaz, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, şube ve ilçe müdürleri, ilgili teknik personel, zeytin ve zeytinyağı işletme sahipleri ile üreticileri katıldı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Korkutelinde Yaş Meyve Sebze Kurutma Tesisi 200 kişiye istihdam sağlayacakÖnceki Haber

Korkutelinde Yaş Meyve Sebze Kurutma Tes...

Ziraat Türkiye Kupası: Adıyaman FK: 1 - Bartınspor: 0Sonraki Haber

Ziraat Türkiye Kupası: Adıyaman FK: 1 -...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar