160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Muğlada ‘Dünya Tüberküloz Günü farkındalık etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Muğlada ‘Dünya Tüberküloz Günü farkındalık etkinliği
Abone ol
Muğla'da ‘dünya Tüberküloz Günü’ Farkındalık Etkinliği

24 Mart Dünya Tüberküloz Günü, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen bir panelle kutlandı. Etkinlik, Dünya Sağlık Örgütü’nün tavsiyeleri doğrultusunda, 1996 yılından bu yana her yıl 24 Mart’ta farkındalık oluşturmak amacıyla düzenleniyor.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Milas Veteriner Fakültesi iş birliğinde yapılan etkinlikte, Dünya Tüberküloz Günü’nün önemi vurgulandı. Panelde, Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı ve İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Ayrıca, Milas Veteriner Fakültesi’nden Prof. Dr. Seyda Cengiz, Dr. Öğretim Üyesi Murat Metli ve İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Mehmet Kuray, tüberküloz hastalığı hakkında sunumlar yaptı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Seyfettin Baydar, konuşmasında, tüberkülozun hayvanlardan insanlara bulaşabilen bir hastalık olduğunu belirterek, "Bakanlığımız, hayvanlardan insanlara geçen zoonoz hastalıklarla her zaman mücadele etmektedir. Her yıl aşılama ve sağlık taramalarıyla birçok hastalıkla mücadele ediyoruz. Ayrıca, hastalıktan ari işletmeler de tüberküloz ve brucella gibi hastalıklar olmayan hayvanları barındırmaktadır. Bu işletmelerde her yıl tüberküloz taraması yapılır ve pozitif çıkan hayvanlar, tazminatla işletmelerden uzaklaştırılır. Bakanlığımız, hastalıktan ari işletmeleri artırmak için hayvancılık desteklemelerinde ekstra katsayılarla üreticilerimizi desteklemektedir. İlimizde şu an 140 hastalıktan ari işletme bulunmakta ve bu işletmelerdeki hayvan sayısı 12 bindir. Amacımız, öncelikle hayvan sağlığını korumak ve ardından insanlara bulaşmasını engellemektir" dedi.

Milas Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Artay Yağcı ise, tüberkülozun hayvansal ürünler ve ticaret açısından büyük bir tehdit oluşturduğunu, aynı zamanda zoonoz hastalık olarak halk sağlığını ciddi şekilde tehdit ettiğini vurguladı. Yağcı, veteriner hekimlerin ve sağlık personellerinin birlikte çalışarak, tüberküloz gibi hastalıkların etkilerini en aza indirmek için büyük çaba sarf ettiğini belirtti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilecik huzurevi sakinleri iftar yemeğinde buluştu Önceki Haber

Bilecik huzurevi sakinleri iftar yemeğin...

Sıfır atıkta birinci okul: Veliler ve öğrenciler okula gelirken getiriyor, yılda 20 tona yakın atık toplanıyor Sonraki Haber

Sıfır atıkta birinci okul: Veliler ve öğ...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar