
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında, Gürcistan’ın birçok bölgesinde büyükbaş kurbanlıklar kesildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından yürütülen “Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında, Gürcistan’ın birçok bölgesinde büyükbaş kurbanlıklar kesildi. Organizasyon, Tüm Gürcistan Müslümanlar İdaresi’nin işbirliğiyle gerçekleştirildi.
Türkiye’nin Tiflis Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Mahmut Göl, Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Doğu Gürcistan Müslümanları Müftüsü Etibar Eminov, TDV Başmüfettişi Yaşar Kandil ve Emekli İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Marneuli ve Rustavi kentleri ile Sadakhlo köyünde kurban etlerinin dağıtımına katıldı.
Kurban hisselerini Gürcistan'daki ihtiyaç sahibi ailelere dağıttıklarını ifade eden Müftü Taşcı, “Hem yurt içinde hem de yurt dışında bağışta bulunan kardeşlerimizin sayesinde binlerce ihtiyaç sahibi ailenin evine et girebiliyor.
Kurban Bayramı’nda kestiğimiz kurbanları kardeşlerimizle paylaşıyoruz.
Bayramlar, sevginin, kardeşliğin ve dostluğun zirveye ulaştığı günlerdir.
Bu vesileyle Gazzeli ve Doğu Türkistan’lı kardeşlerimiz başta olmak üzere; tüm dünyadaki, gönül coğrafyamızdaki kardeşlerimizin bayramlarını tebrik ediyorum,” dedi.
Kesilen kurbanların etleri, ülkenin Kvemo Kartli bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlandı.

Yorum Yazın