29 Nisan, 2024, Pazartesi
DOLAR32.5337
EURO34.9523
ALTIN2435.4

Müftü Demirel: “Kadir Gecesi, Cenab-ı Mevlanın insana bir lütfudur”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müftü Demirel: “Kadir Gecesi, Cenab-ı Mevlanın insana bir lütfudur”
Abone ol
BİTLİS’İN TATVAN MÜFTÜSÜ ZAHİT DEMİREL, KUR'AN-I KERİM'İN İNDİRİLDİĞİ VE HAZRETİ MUHAMMED'E PEYGAMBERLİK GÖREVİNİN VERİLDİĞİ GECE OLAN KADİR GECESİ’NİN BİN AYDAN DAHA HAYIRLI OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Bitlis’in Tatvan Müftüsü Zahit Demirel, Kur’an-ı Kerim’in indirildiği ve Hazreti Muhammed’e Peygamberlik görevinin verildiği gece olan Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı olduğunu söyledi.


Açıklamalarda bulunan Demirel, bütün Müslümanların bu geceye ulaştıkları için şükretmeleri gerektiğini söyleyerek, “Kadir Gecesi’ni yaşamak ömrümüzden bir yılın daha geride kalması demektir. Onun için bir Müslüman bu Kadir Gecesi’ne ulaştığında evvela Rabbine şükretmelidir ki bu mübarek geceye ulaştırdı. Mübarek Kadir Gecesi’ni şöyle anlamak lazım, Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Mevla’nın özel ismi ile bir sure-i celile de zikrettiği ve kadrini, kıymetini o surede anlattığı bir gecedir. Müslüman bu Kadir Gecesi’ni büyük bir heyecanla, büyük bir şevkle sabaha kadar yaşamalıdır. Çünkü Kur’an-ı Kerim’de Cenab-ı Mevla; ‘Biz Kuran’ı Kadir Gecesi’nde indirdik. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlı bir gecedir’ buyuruyor. İnsan bin gece ibadet etse bu Kadir Gecesi’nde yaptığı ibadet o bin gece ibadet yaptığı ile denk geliyor. Yani amel defterimizi dolduracağız. Cenab-ı Mevla o gecede bütün melekleri, Hazreti Cebrail de dahil yeryüzüne göndereceğini ifade buyuruyor. Cenab-ı Mevla, ‘Ey kullarım. Siz bir ay boyunca benim için aç ve susuz kaldınız, oruç tuttunuz. Bende sizi mükâfat olarak bin aydan hayırlı olan bu geceyi lütfediyorum’ diye buyurmuş ve bu geceyi bizlere hediye etmiştir. Bizler de Rabbimizin bu lütfu ve hediyesini boş geçirmemeye gayret gösterelim. Rabbim bu mübarek Kadir Gecesi’ni hepimize hayırlara vesile kılsın ve herkesin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekstil firması çalışanları iftarda buluştuÖnceki Haber

Tekstil firması çalışanları iftarda bulu...

Öğrencilerden Başkan Aygüne teşekkürSonraki Haber

Öğrencilerden Başkan Aygüne teşekkür

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar