06 Mayıs, 2024, Pazartesi
DOLAR32.3087
EURO34.8252
ALTIN2415.0

Müdür Pınar Hakkari kilimlerine hayran kaldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Müdür Pınar Hakkari kilimlerine hayran kaldı
Abone ol
HAKKARİ İL EMNİYET MÜDÜRÜ SALAVAT METE PINAR, KENTTE ASIRLARDIR KADINLARIN KOYUN YÜNÜ VE KÖK BOYA KULLANARAK BÜYÜK BİR EMEKLE ÜRETTİ KİLİMLERE HAYRAN KALDI.

Hakkari İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, kentte asırlardır kadınların koyun yünü ve kök boya kullanarak büyük bir emekle üretti kilimlere hayran kaldı.


Normal görevinin yanında halkla ilişkiler ve eğitime büyük önem veren Hakkari polisi, yaptığı faaliyetlerle yöre halkının takdirini kazanmaya devam ediyor. Halkla iç içe olan polis, bu defa da Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünü ziyaret etti. İl Emniyet Müdürü Salavat Mete Pınar, Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kilim atölyesini ziyaret ederek, buradaki usta öğreticilerle bir araya geldi. El emeği göz nuru kilimleri nasıl ürettikleri hakkında Müdür Pınar’a bilgi veren kadınlar; tarih boyunca duygularını, düşüncelerini, mutluluklarını ve beklentilerini ilmek ilmek işlediklerini ifade ettiler.


Usta öğreticilerin birbirinden güzel kilimler dokuduklarını belirten Müdür Pınar, bu güzel çalışmadan dolayı Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nazif Tatlı ve gecesini gündüzüne katan usta öğreticilere teşekkür etti. Müdür Nazif Tatlı, ziyaretinden dolayı Müdür Pınar’a teşekkür ederek, duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Müdür Tatlı, "Yüzyıllardır süregelen motifleri gelecek kuşaklara aktarmak için yıldır merkezimizde kadınlarımızla birlikte çalışıyoruz. Kilimler birer tarihi belge ve eser niteliğindedir. Bu eserlere gözümüz gibi bakıyoruz. Kültürümüzü yaşatmak adına elimizden geleni yapıyoruz. Yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarını, halıları ve kilimleri yaşatmayı, usta öğreticilere destek olmayı, kültürel mirasları gelecek nesillere aktarmayı hedefliyoruz. Bölge insanının yaşantısındaki acı ve tatlı olaylar ile doğadan esinlenerek dokunan kilimlerde değişik motifler yer alıyor" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bakanlığın bu projesi ile yıllık 93,3 milyon TL tasarruf sağlanacakÖnceki Haber

Bakanlığın bu projesi ile yıllık 93,3 mi...

Alanya Belediyesinden, park ve mesire alanlarına engelli bireyler için özel piknik masasıSonraki Haber

Alanya Belediyesinden, park ve mesire al...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar