MSÜ askerî öğrenci temini kapsamında 1 Mart’ta yapılacak sınava 340 bin 513’ü kadın olmak üzere toplam 645 bin 402 aday başvurdu. 2026 yılı teknik sınıflarda uzman erbaş temini başvuruları ise 9 Mart’a kadar sürecek.
Millî Savunma Üniversitesine (MSÜ) askerî öğrenci temini kapsamında gerçekleştirilecek aday belirleme sınavı için başvuru süreci tamamlandı.
1 Mart’ta yapılacak sınava, 340 bin 513’ü kadın olmak üzere toplam 645 bin 402 aday müracaat etti.
Millî Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, bu yıl da kadın aday sayısının erkek adaylardan fazla olmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.
Önceki yıllarda da benzer bir tablo oluştuğuna işaret eden yetkililer, artan kadın başvurularının Türk Silahlı Kuvvetlerine olan ilginin göstergesi olduğunu vurguladı.
“Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl yapılacak sınava da müracaat eden kadın aday sayısının erkek aday sayısından fazla olmasından memnuniyet duyuyoruz.
Öğrenci adaylarımıza ve ailelerimize teşekkür ediyor, sınava girecek gençlerimize başarılar diliyoruz.”
Öte yandan Personel ve askerî öğrenci temin faaliyetlerinin planlandığı şekilde sürdüğü bildirildi. 25 Şubat’ta başlayan “2026 Yılı Teknik Sınıflarda Uzman Erbaş Temini” başvurularının 9 Mart’a kadar devam edeceğini açıklandı.
Söz konusu temin süreci, teknik sınıflarda görev alacak uzman erbaş adaylarını kapsıyor.
Başvurular belirlenen takvim doğrultusunda alınırken, değerlendirme sürecinin de planlama çerçevesinde ilerlediği ifade edildi.
MSB kaynakları, hem askerî öğrenci temini hem de uzman erbaş alım süreçlerinin şeffaf ve mevzuata uygun şekilde yürütüldüğünü belirterek adaylara başarı temennisinde bulundu.
Yorum Yazın