160x600
29 Haziran, 2025, Pazar
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Moskova'da Terör Saldırısı: 60 Ölü, 100'den Fazla Yaralı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Moskova'da Terör Saldırısı: 60 Ölü, 100'den Fazla Yaralı
Abone ol
Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda bulunan bir konser salonuna dün akşam düzenlenen terör saldırısında en az 60 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da Crocus Belediye Binası'nda bulunan bir konser salonuna dün akşam düzenlenen terör saldırısında en az 60 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi de yaralandı.

Maskeli kişiler tarafından gerçekleştirilen saldırıda, konser salonuna makineli silahlarla ateş açıldı.

Saldırıda büyük panik yaşanırken, birçok kişi binadan kendi imkanlarıyla kurtulmaya çalıştı.

Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. 100'den fazla kişi binadan tahliye edilirken, ağır yaralılar ve hayatını kaybedenlerin cesetleri olay yerinden çıkarıldı.

Rusya Soruşturma Komitesi, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Açıklamada, saldırıda 60'dan fazla kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Rusya Sağlık Bakanı Mihail Muraşko ise saldırıda 5'i çocuk olmak üzere toplam 115 kişinin hastanelerde tedavi altına alındığını açıkladı.

Beyaz Saray, saldırıyı kınayarak başsağlığı diledi. ABD'nin acil durum hakkında önceden bilgisi olmadığını belirten Beyaz Saray, olayın Kiev'in eylemleriyle bağlantılı olmadığını da vurguladı.

Saldırı, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tarafından kınandı. Mısır, Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, İtalya, Sırbistan,

Almanya, Lüksemburg, Katar, Küba, Filistin, Bolivya, İran, Suudi Arabistan, Fransa, Tacikistan, Meksika, Kolombiya, Avusturya,

Suriye, Slovakya, Moldova, İsrail, Bahreyn, Yunanistan, Arjantin, Norveç, Belçika, Hollanda,

Şili, Karadağ, İskoçya, Ekvador,

Peru, Macaristan, Fransa, Uruguay, Panama, Fas, Yeni Zelanda, Guatemala, İrlanda,

Mali ve Tunus saldırıyı kınayan ülkeler arasında yer aldı.

Birleşmiş Milletler (BM) de olayla ilgili üzüntü duyduğunu belirtirken, Rusya Dışişleri Bakanlığı saldırının BM tarafından da kınanmasını talep etti.

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), saldırıyı gerçekleştiren bazı kişilerin yakalandığını ve olayla ilgili incelemelerin sürdürüldüğünü açıkladı.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bilden: Gençlerin yeri dağ değil, üniversitelerdirÖnceki Haber

Bilden: Gençlerin yeri dağ değil, üniver...

4 ilde 114 milyon lira tutarında 109 kilogram uyuşturucu ele geçirildiSonraki Haber

4 ilde 114 milyon lira tutarında 109 kil...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar