160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Miniklere uygulamalı tarım eğitimi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Miniklere uygulamalı tarım eğitimi
Abone ol
Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘topraktan Sofraya: Minik Eller Işbaşında’ Projesiyle çocukları Doğayla Buluşturuyor. Yerel Tohumların önemini Küçük Yaşta öğrenen çocuklar Toprakla Bağ Kurup Sağlıklı ürünler Yetiştiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ‘Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında’ projesiyle çocukları doğayla buluşturuyor. Yerel tohumların önemini küçük yaşta öğrenen çocuklar toprakla bağ kurup sağlıklı ürünler yetiştiriyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, doğayla iç içe, sağlıklı ve bilinçli nesiller yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Yerel Tohum Merkezi’nde bulunan Eli Topraklı Çocuklar Kulübü Bahçesi’nde hayata geçirdiği ‘Topraktan Sofraya: Minik Eller İşbaşında’ projesiyle 7-11 yaş arasındaki çocukları doğayla buluşturuyor. 1 Temmuz’da başlayan proje, çocukların doğayı tanımasını, toprakla bağ kurmasını, üretim süreçlerini öğrenmesini ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmasını hedefliyor.

Minikler eğlenceli ve uygulamalı olarak öğreniyor

Yerel Tohum Merkezi uygulama alanında gerçekleşen proje, yerel tohumlarla sebze ve bitki yetiştirilmesini içerirken; toprak, su, güneş ve mevsimler gibi temel ekolojik kavramların eğlenceli ve uygulamalı olarak öğretilmesini sağlıyor. Çocuklar, bitkilerin bakım ve gelişim süreçlerini yakından takip ederek doğadan sofraya uzanan üretim döngüsünü bizzat deneyimliyor.

Doğal üretimin önemine değinen Irmak Bozkurt, "Ben toprakla uğraşmayı çok sevdim. Daha sağlıklı olduğu için doğal üretilenleri yemeyi öneririm" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Tarım Teknikeri Hatice Ordukan Anbarlı, "Bu proje ile biz çocuklarımıza doğa ile bağ kurma, toprağa dokunma fırsatı vermek istedik. Aynı zamanda yerel tohumun önemini ve bilincini küçük yaşta öğrenmelerini istedik. Bu etkinliğimizde biz yumurta kabuklarından çimlendirme işlemini yapıyoruz. Daha sonrasında fidelerimizi toprakla buluşturuyoruz. Aynı zamanda suyun önemini öğretiyoruz. Oyunlar ile birlikte deneyimleyerek öğrenmelerini istiyoruz" dedi.

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, çocukları doğayla buluşturacak projeleri önemsediklerini belirterek, çocukların doğayla buluşması, toprakla bağ kurması, yerel tohumlarımızı tanıması ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanması en öncelikli hedeflerinden olduğunu açıkladı.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Niğdede Toprağın Hafızası: Ömer Halisdemirin İzinde sergisi Önceki Haber

Niğdede Toprağın Hafızası: Ömer Halisdem...

ATDSK hedef büyüttü Sonraki Haber

ATDSK hedef büyüttü

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar