28 Mart, 2024, Perşembe
DOLAR32.3193
EURO35.1154
ALTIN2295.2

Milli Mücadele Kaymakamı Saimbey, törenle anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Mücadele Kaymakamı Saimbey, törenle anıldı
Abone ol
   Osmaniye’nin Mamure Tren istasyonu yakınlarında şehit düşen Milli Mücadele Kahramanı, Kaymakam Saimbey şehit oluşunun 100. Yılında düzenlenen bir törenle anıldı.

   Osmaniye’nin Mamure Tren istasyonu yakınlarında şehit düşen Milli Mücadele Kahramanı, Kaymakam Saimbey şehit oluşunun 100. Yılında düzenlenen bir törenle anıldı.

18 Kasım 1920 tarihinde Osmaniye Cephesi'nde şehit düşen Milli Mücadele Kahramanımız Kaymakam Saim Bey şehadetinin 100. yılında Mamure Tren İstasyonunda düzenlenen törenle anıldı.

Törene Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Programın başında Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve beraberindekiler, Kaymakam Saim Bey ile ilgili belge ve fotoğraflardan oluşan sergiyi gezerek, bilgi aldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan anma programının devamında konuşan Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, “Rahmetli Saim Bey’in şehadetinin 100. Yıldönümünde burada onu anıyor olmaktan mutluluk ve şükran duyuyorum. Bu vesile ile Saim Beyimizi ve bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Rabbimden kabirlerini nur, makamlarını cennet eylemesini niyaz ediyorum.”diye konuştu.

Törenin devamında, şehitlerimizin yürüdüğü yoldan yürüyerek Mamure Tren İstasyonuna gelen Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü, Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Kulübü ve Korkut Ata Atlı Okçuluk Kulübü tören alanına geldiler. Cebelibereket Geleneksel Okçuluk Kulübü ve Korkut Ata Atlı Okçuluk Kulübü, şehitlerimizin anısına ıslıklı ok atışı yaptılar.

Törende konuşan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Şehit Kaymakam Saim Bey’i şehadetinin 100. Yılında saygı ve minnetle andığını ifade ederek, “Bugün, Kaymakam Saim Bey’in şehit olduğu noktadayız. Burası Kurtuluş Mücadelemizin önemli noktalarından biri, kahramanlık destanının yazıldığı bir yerdir. Bundan 100 yıl önce Kahraman Şehidimiz Saim Bey, arkadaşları ile birlikte, Mamure İstasyonunu Fransızlardan kurtarmak için baskın düzenlediler. Maalesef Kahraman Kaymakam Saim Bey burada ağır yaralanıyor ve daha sonra şehit oluyor. Biz böyle kahramanlarımızı anmak ve kahramanlarımızın anısını yaşatmak için buradayız. Kaç asır geçerse geçsin kahramanlarımızı unutmayacağız. Şehadetlerinin 100. Yılında rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun.”dedi.

Konuşmasının ardından Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve protokol mensupları Mamure Şehitleri Anıtına karanfiller bıraktılar.

Törenin son bölümünde, Osmaniye Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, şehitlerimiz anısına Kanlıgeçit Tren Köprüsünden dalgalandırdıkları Bayrağımızı Vali Dr. Erdinç Yılmaz’a takdim ettiler. Bayrağımızı öperek alan Vali Yılmaz, “Şanlı Bayrağımızı sizlerden almaktan gurur duyuyor ve öperek teslim alıyorum. Şehitlerimizin ruhları şad olsun.”dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk yemeğiSonraki Haber

Antalyasporun Sultanlarına şampiyonluk y...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar