01 Mayıs, 2024, Çarşamba
DOLAR32.4505
EURO34.6487
ALTIN2384.7

Milli kütüphaneden yeni bir hizmet: Turizm E kütüphanesi erişime açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli kütüphaneden yeni bir hizmet: Turizm E kütüphanesi erişime açıldı
Abone ol
Kültür ve Turizm Haftası dolaysıyla bünyesinde binlerce kaynak sunan Milli Kütüphane BM Turizm E Kütüphanesi’nin elektronik kaynaklarını erişime açtı. Bu kaynak ile ilgilileri turizm alanındaki en önemli uluslararası kaynaklardan biri olan UNWTO World Tourism Barometer adlı süreli yayına ulaşma imkanı bulabilecek.

Kültür ve Turizm Haftası dolaysıyla bünyesinde binlerce kaynak sunan Milli Kütüphane BM Turizm E Kütüphanesi’nin elektronik kaynaklarını erişime açtı. Bu kaynak ile ilgilileri turizm alanındaki en önemli uluslararası kaynaklardan biri olan "UNWTO World Tourism Barometer" adlı süreli yayına ulaşma imkanı bulabilecek.

Türkiye'nin kültür ve turizm alanındaki gelişimine katkı sunmak adına, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Haftası dolayısıyla, Milli Kütüphane kullanıcılarına benzersiz bir hizmet sunuyor.

Araştırmacılar, akademisyenler ve öğrenciler için binlerce kaynak sunarak turizm alanında geniş bir araştırma imkânı sağlayan Birleşmiş Milletler (BM) Turizm E-Kütüphanesi’nin elektronik kaynakları erişime açıldı.

Bu kapsamlı kütüphane, genel turizm kaynaklarının yanı sıra ekoturizm, sürdürülebilir kalkınma, yeni teknolojiler ve turizm politikaları gibi farklı alanlarda da bilgi sunuyor.

Turizm istatistikleri ve pazar araştırmaları gibi önemli verilere de erişim imkânı sağlayan kütüphane ile kullanıcılar ayrıca turizm alanındaki en önemli uluslararası kaynaklardan biri olan UNWTO World Tourism Barometer adlı süreli yayına da erişebiliyorlar.

BM Turizm E-Kütüphanesi, 200'den fazla ülke ve bölge için düzenli olarak güncellenen iç ve dış turizme ilişkin 1.400'den fazla elektronik yayın ve 1.700 turizm veri seti ile turizm alanındaki araştırmaları desteklemek ve bilgiye erişimi kolaylaştırmak adına oldukça değerli bir kaynağı oluşturuyor.

Milli Kütüphane kullanıcılarının ücretsiz olarak faydalandığı bu önemli elektronik kütüphane, kullanıcıların turizm alanında yapacakları araştırmalara da önemli bir kaynak oluyor.


 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bahçesini çapalayan çiftçinin pulluğuna takılan küpten Bizans dönemi sikkeleri çıktıÖnceki Haber

Bahçesini çapalayan çiftçinin pulluğuna...

“Blockchain tabanı ile birlikte yapay zekaya önem veren firmalar bayrağı önde tutacak”Sonraki Haber

“Blockchain tabanı ile birlikte yapay ze...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar