160x600
25 November, 2025, Tuesday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Milli Ağaçlandırma Gününde Fidanlar ETÜde Toprakla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Ağaçlandırma Gününde Fidanlar ETÜde Toprakla Buluştu
Abone ol
Erzurum Teknik üniversitesi Ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü Iş Birliği Ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Etü Kampüsünde çok Sayıda Fidan Toprakla Buluştu.

Erzurum Teknik Üniversitesi ve Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü iş birliği ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde ETÜ kampüsünde çok sayıda fidan toprakla buluştu.

Cumhuriyetimizin 100. Yılında 2023 farklı mevkide “Geleceğe Nefes, Cumhuriyet’e Nefes" mottosuyla tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlik kapsamında ETÜ Kampüsünde 300 adet sarı çam, huş ve akçaağaç fidanı dikildi.

Ülkemizin orman sahasını ve ağaç servetini çoğaltmak, erozyon kontrolünü teşvik ederek toprak, su ve bitki arasında bozulan dengeyi yeniden oluşturmak, biyolojik çeşitliliği geliştirmek ve çevre değerlerini korumak amacıyla düzenlenen etkinliğe ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Fatih Yetim, Prof. Dr. Ceren Sultan Elmalı, Genel Sekreter Doç. Dr. Ahmet Dumlu, Erzurum Orman Bölge Müdür Yardımcısı Muammer Tizi, akademisyenler, öğrenciler ve çok sayıda çocuk ile aileleri katıldı.

Etkinlikte konuşan Rektör Bülent Çakmak, ağaç dikmenin kültürümüzdeki yerine dikkat çekerek: “Malumunuz olduğu üzere 2019 yılından itibaren her yıl bu etkinlik düzenleniyor. Bugün, Birlikte Büyüyoruz Koruluğu’nda 300 fidanı hep birlikte toprakla buluşturacağız. Bu koruluk çocuklarımızla birlikte büyüyecek ve ülkemize nefes olacak. Siz çocuklarımız nasıl ki bizim geleceğimizin teminatısınız, diktiğimiz bu fidanlar da topraklarımızın teminatı olacak. Öte yandan kampüsümüzde yeşillendirme çalışmalarımız tabii ki bu alanla sınırlı değil. 2023 yılında 2000 fidanı kampüsümüzün çeşitli yerlerinde toprakla buluşturduk. Önümüzdeki süreçte yeşillendirme çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bir kez daha buraya gelip bu anlamlı etkinliğe katıldığınız için hepinize teşekkür ediyor, etkinliğimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Rektör Çakmak’ın konuşmasının ardından Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri tarafından fidan dikiminde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı ve katılımcılar fidanları dikerek can sularını verdi.

Etkinlik fidanların dikilmesinin ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Talasta topyekun Ağaçlandırma Günü etkinliği Önceki Haber

Talasta topyekun Ağaçlandırma Günü etkin...

Adanada kaçakçılık operasyonu: 12 gözaltı Sonraki Haber

Adanada kaçakçılık operasyonu: 12 gözalt...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar