160x600
23 November, 2025, Sunday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Milattan sonra 2. yüzyıla ait mezar steli yurda dönüyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milattan sonra 2. yüzyıla ait mezar steli yurda dönüyor
Abone ol
GAZİANTEP ZEUGMA KENTİ'NDEN KAÇIRILAN VE MİLATTAN SONRA 2. YÜZYILA AİT OLAN MEZAR STELİ, İTALYA'DAN TÜRKİYE'YE GETİRİLİYOR.

Gaziantep’teki Zeugma Antik Kenti’nden kaçırılan milattan sonra 2. yüzyıla ait mezar steli, İtalya’dan Türkiye’ye getiriliyor.


Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Gaziantep Zeugma Antik Kenti’nden kaçırılan ve M.S. 2. yüzyıla ait olan mezar stelimiz, İtalyan makamlarıyla yaptığımız iş birliğiyle ülkemize dönüyor. Önemli bilimsel veriler taşıyan stel Roma Büyükelçiliğimize teslim edilerek, ait olduğu topraklara kavuşacak" ifadelerine yer verildi.


Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Bakanlık görevine başladığımda iadesini sağladığımız ilk tarihi eser Gaziantep Zeugma’dandı. Bugün, bu antik kentimiz kökenli bir eserin daha iadesini sağlıyor olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Tarihi eser kaçakçılığı ile mücadelemiz tüm paydaşlarımızla devam edecek" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
DTO mesleki eğitim fuarı açtı Önceki Haber

DTO mesleki eğitim fuarı açtı

Et fiyatında düşüş bekleniyor Sonraki Haber

Et fiyatında düşüş bekleniyor

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar