26 Nisan, 2024, Cuma
DOLAR32.451
EURO34.7779
ALTIN2443.7

Mesleğinin son ustalarından: 45 yıldır eski gözlüklere yeniden hayat veriyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mesleğinin son ustalarından: 45 yıldır eski gözlüklere yeniden hayat veriyor
Abone ol
İŞİNİ SEVEREK YAPTIĞINI SÖYLEYEN KIVANÇ, “ÇALIŞMAYI SEVDİĞİM İÇİN DE DÜKKANIMDA HİÇBİR DEĞİŞİKLİK YAPMADAN NOSTALJİK BİR ŞEKİLDE BU SANATIMA DEVAM EDİYORUM. SANATIMI SEVEREK YAPIYORUM. YAPTIĞIM İŞİ İLK ÖNCE KENDİM BEĞENMEM LAZIM. ÇÜNKÜ BEN BEĞENMEZSEM MÜŞTERİ DE BEĞENMEZ. SAĞLIĞIM EL VERDİKÇE DE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİM” DEDİ.

Kırıkkale’de 45 yıldır gözlük tamirciliği yaparak ekmek parasını kazanan Ali Kıvanç, eskiyen gözlüklere yeniden hayat veriyor.


Kırıkkale’de yaşayan 58 yaşındaki Ali Kıvanç, 13 yaşında çırak olarak başladığı gözlük tamirciliği ile 45 yıldır ekmek parasını kazanıyor. Mesleğinin son ustalarından olan Kıvanç, Kırıkkale’de tek gözlük tamircisi olan Kıvanç, her gün iş yerinin kapısını ilk günkü aşkla açıp, eskiyen gözlüklere elleriyle yeniden hayat veriyor. İşine büyük bir önem verdiğini söyleyen Kıvanç, çocuklarını mesleği sayesinde büyütüp mühendis olmalarını sağladığını söyledi.



“Bu sanatla çocuklarımı okuttum"


İşini severek yaptığını söyleyen Kıvanç, “Dükkanımda en ufak bir değişiklik yapmadım. Bu sanatla çocuklarımı okuttum. Şu anda kızım Konya’da elektrik ve elektronik mühendisi. Diğer çocuklarımı ise evlendirdim. Allah’a şükürler olsun, hem evimi hem aracımı aldım. Kimseden de bir yardım almadım ve bu iş yerinden emekli oldum. Kırıkkale’de ‘Gözlükçü Ali’ denildiğinde herkes beni tanır. Bu sanatı da Kırıkkale’de benden başka yapan yoktur. Şehrin 212 tane gözlükçüsünün tüm işlerini ben yapmaktayım. Evde oturmayı sevmiyorum. Çalışmayı sevdiğim için de dükkanımda hiçbir değişiklik yapmadan nostaljik bir şekilde bu sanatıma devam ediyorum. Sanatımı severek yapıyorum. Yaptığım işi ilk önce kendim beğenmem lazım. Çünkü ben beğenmezsem müşteri de beğenmez. Sağlığım el verdikçe de çalışmaya devam edeceğim” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Büyükkılıç, ramazan bereketini Tomarzalılar ile yaşadıÖnceki Haber

Başkan Büyükkılıç, ramazan bereketini To...

Babanın öldüğü, oğlunun ise ağır yaralandığı kaza güvenlik kamerasındaSonraki Haber

Babanın öldüğü, oğlunun ise ağır yaralan...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar