160x600
28 Haziran, 2025, Cumartesi
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

MESKİ, Tarsusta altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MESKİ, Tarsusta altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesine Bağlı Mersin Su Ve Kanalizasyon Idaresi (meski) Genel Müdürlüğü, Tarsus Ilçesi Altaylılar Mahallesi’nde Nüfus Artışından Dolayı Başlattığı Ilave Yağmur Suyu Hattı çalışmalarına Devam Ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesine bağlı Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Tarsus ilçesi Altaylılar Mahallesi’nde nüfus artışından dolayı başlattığı ilave yağmur suyu hattı çalışmalarına devam ediyor. Çalışmanın tamamlanmasıyla, yoğun yağışlarda yaşanabilecek olası su baskını ve taşkın gibi sorunlar ortadan kalkacak.

İklim değişikliğinin yol açtığı ani ve şiddetli yağışlarda sel ve taşkın riskinin önüne geçilmesi amacıyla yağmur suyu altyapı yatırımlarına devam eden MESKİ, Altaylılar Mahallesi’nin kuzeybatı kısmında 713 metre uzunluğunda ve 1600 milimetre çapında yağmursuyu hattı döşeme çalışması gerçekleştiriyor.

Altaylılar Mahalle Muhtarı Yeliz Bozkurt, mahallenin yeni yerleşim bölgesinde yağmurlardan dolayı 4 kere sel tehlikesi atlattıklarını belirterek; “Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Mal kayıpları yaşandı. İstinat duvarları çöktü. Her yağmur yağdığında mahalle sakinleriyle birlikte, ‘burada sel olacak mı?’ korkusunu yaşıyorduk. Çok şükür MESKİ proje yaptı ve çok güzel ilerliyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve MESKİ Genel Müdürlüğü ekibine, mahallem ve şahsım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

MESKİ İşletmeler 3. Bölge Dairesi Başkanlığında Harita Teknikeri olarak görev yapan Sabahattin Rüzgar, Altaylılar Mahallesi’ndeki çalışmalara devam ettiklerini vurgulayarak, “Tarsus ilçesi Altaylılar Mahallesi’nde yürüttüğümüz bu proje tamamlandığında, yoğun yağışlarda oluşabilecek sel ve taşkın riskinin önüne geçilmesi planlanmaktadır” diye konuştu.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
2024 yılında bin 506 çocuk 49 bin 308 adet mama desteği alırken, 11 bin 81 çocuk 765 bin 648 litre süt desteği aldıÖnceki Haber

2024 yılında bin 506 çocuk 49 bin 308 ad...

Niğdede uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tutuklandıSonraki Haber

Niğdede uyuşturucu operasyonu: 7 kişi tu...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar