21 Mayıs, 2024, Salı
DOLAR32.1968
EURO35.0322
ALTIN2503.7

Meski, Mersin Sahillerindeki Deniz Suyu Numunelerini Toplamaya Devam Ediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Meski, Mersin Sahillerindeki Deniz Suyu Numunelerini Toplamaya Devam Ediyor
Abone ol
Mersin'i baştan sona temiz bir şehir yapma hedefiyle durmaksızın hizmet veren MESKİ, Mersin'in tüm sahillerinde denize girebilme imkanını sağlamak için gereken tüm işlemleri ve kontrolleri özenle gerçekleştiriyor.

Mersin'i baştan sona temiz bir şehir yapma hedefiyle durmaksızın hizmet veren MESKİ, Mersin'in tüm sahillerinde denize girebilme imkanını sağlamak için gereken tüm işlemleri ve kontrolleri özenle gerçekleştiriyor.

Sahillerden alınan deniz suyu numuneleri, MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı'nda uzman ekipler tarafından değerlendiriliyor.

Mersin'deki çeşitli yerlerden alınan numunelerin analiz sonuçları, yönetmelik standartlarına uygun olduğunda, vatandaşlar sahilleri güvenle kullanabiliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Mersin sahillerindeki tüm noktalarda vatandaşların güvenle denize girebilmesi için gerekli kontrolleri özenle yürütüyor.

MESKİ, 40 farklı noktadan deniz suyu numunesi toplayarak incelemeye alıyor

MESKİ, Haziran ayında Mersin'deki çeşitli plaj ve sahillere giderek 40 farklı noktadan deniz suyu numunesi alıp analiz ediyor.

Anamur, Bozyazı, Gülnar, Aydıncık, Silifke, Erdemli, Mezitli, Yenişehir ve Tarsus ilçelerinde belirlenen noktalardan alınan numuneler, MESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından analiz ediliyor.

Deniz suyu numuneleri MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı'nda inceleniyor

Mersin'in çeşitli yerlerinden alınan deniz suyu numunelerinin mikrobiyolojik analizleri, akredite olmuş ve Çevre Yeterlilik Belgesi'ne sahip olan MESKİ Merkez Su Analiz Laboratuvarı'nda dikkatlice yapılmaktadır.

Yaz ayları boyunca, her hafta belirlenen noktalardan düzenli olarak alınan numuneler analiz edilir ve sonuçları, MESKİ'nin uzman ekipleri tarafından 'Yüzme Suyu Kalitesinin Yönetimine Dair Yönetmelik' kapsamında değerlendirilir.

Alınan deniz suyu numunelerinin analiz sonuçları, yönetmelik standartlarına uygun bulunmuştur.

MESKİ'nin her hafta düzenli olarak aldığı numunelerle yaptığı analizler, vatandaşların yaz ayları boyunca sahilleri güvenle kullanmasını sağlıyor.

MESKİ'nin kontrol ettiği noktaların sayısının her geçen gün artmasıyla, daha temiz bir Mersin ve Akdeniz amaçlanıyor.

Özdemir: “Halkımızın ve gelen misafirlerimizin Mersin sahillerinin her noktasında denize girebilmesi için gerekli çalışmalar ve denetimler titizlikle devam etmektedir”

MESKİ Çevre Koruma ve Kontrol Şube Müdürü Gonca Özdemir, Türkiye'nin en uzun kıyı şeridine sahip olan Mersin'de, Kazanlı'dan Anamur'a kadar belirlenen 40 farklı noktadan deniz suyu numunesi alındığını belirtti ve "Alınan numunelerimiz, çevre yeterlilik belgesine sahip ve akredite olan laboratuvarımıza gönderilmektedir.

Analiz sonuçları, ilgili mevzuatlar çerçevesinde belirlenen limit değerleri sağlamaktadır.

Halkımızın ve gelen misafirlerimizin Mersin sahillerinin her noktasında denize girebilmesi için İdaremizce gerekli çalışmalar ve denetimler titizlikle devam etmektedir" dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yeni evli Uzman Jandarma trafik kazasında hayatını kaybettiÖnceki Haber

Yeni evli Uzman Jandarma trafik kazasınd...

Basra sıcakları Osmaniye'yi vurduSonraki Haber

Basra sıcakları Osmaniye'yi vurdu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar