23 Nisan, 2024, Salı
DOLAR32.5387
EURO34.9085
ALTIN2434.5

Merve Dizdar, Cannes’te ödül alan ilk Türk Kadın oyuncu oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Merve Dizdar, Cannes’te ödül alan ilk Türk Kadın oyuncu oldu
Abone ol
Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kuru Otlar Üzerinde” filminde canlandırdığı “Nuray” karakteriyle Merve Dizdar, 76’ncı Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan ilk Türk kadın oldu.

Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği “Kuru Otlar Üzerinde” filminde canlandırdığı “Nuray” karakteriyle Merve Dizdar, 76’ncı Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan ilk Türk kadın oldu.

Bu yıl 76’ncısı düzenlenen Cannes Film Festivalinde ödüller sahiplerini buldu.



Cannes Film Festivali'nde 'En İyi Kadın Oyuncu' dalında ödül, Nuri Bilge Ceylan'ın 'Kuru Otlar Üstüne'deki performansıyla Merve Dizdar'a verildi.

Ödül konuşmasında Dizdar duygularını şöyle dile getirdi;

“Filmde canlandırdığım 'Nuray' karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın.

Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak 'Nuray’ın ve Nuray'ların duygusunu doğduğu günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.



Bu ödülü, 'Nuray' ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen güzel tüm kız kardeşlerim ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

Ödüllü Yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın yönettiği, başrollerini; Musab Ekici, Merve Dizdar, Deniz Celiloğlu, Ece Bağcı'nın paylaştığı 'Kuru Otlar Üstünde', Türkiye'nin bir köyünde zorunlu hizmetini bitiren ve başka bir öğretmen olan 'Nuray' ile karşılaşana kadar ayrılabileceğine dair umudunu yitiren genç resim öğretmeni 'Samet'in yaşadıklarını beyaz perdeye aktarıyor.

Oyuncu Merve Dizdar, Cannes Film Festivalinde ödül alan ilk Türk Kadını olarak da tarihe geçti.

Yine Nuri Bilge Ceylan'ın yönettiği 'Uzak' ile 2003'te Mehmet Emin Toprak ile Muzaffer Özdemir Cannes Film Festivalinde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanmıştı.

Ayrıca, Türk asıllı Alman Yönetmen Fatih Akın, 2007'de 'Yaşamın Kıyısında' ile 'En İyi Senaryo' ödülü ve 'Ekümenik Jüri Ödülü'ne layık görülmüştü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Eşinden boşanmak istemeyen koca, baldızının dükkanında kendisini vurduÖnceki Haber

Eşinden boşanmak istemeyen koca, baldızı...

Başkan Talus: Bu zafer, eşi benzeri olmayan bir başarı olarak tarihe geçtiSonraki Haber

Başkan Talus: Bu zafer, eşi benzeri olma...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar