28 Nisan, 2024, Pazar
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Mersinli tekvandocu gelecek vadediyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersinli tekvandocu gelecek vadediyor
Abone ol
MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BÜNYESİNDE EĞİTİM GÖREN 'KIR ÇİÇEKLERİ'NDEN CANSU NAYMAN, KÜÇÜK YAŞTA BAŞLADIĞI TEKVANDODA ANADOLU YILDIZLAR LİGİ MERSİN ŞAMPİYONASI’NDA BİRİNCİ OLDU. CANSU NAYMAN’IN HEDEFİ DÜNYA ÇAPINDA BAŞARILAR ELDE ETMEK.

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde eğitim gören ’Kır Çiçekleri’nden Cansu Nayman, küçük yaşta başladığı tekvandoda Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası’nda birinci oldu. Cansu Nayman’ın hedefi dünya çapında başarılar elde etmek.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ’Kır Çiçekleri’ projesinde birbirinden yetenekli kız çocukları, hem spor branşlarında alanında uzmanlardan eğitim alıyor hem de okul hayatlarına devam ediyor. 1 yıl önce projeye dahil olan Cansu Nayman da spora yetenekli öğrencilerden biri. 9 yaşında tekvando sporuna emek vermeye başlayan Nayman, ilk başarısını kısa süre önce gerçekleşen Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası’nda aldı. Birincilik sevinci yaşayan Cansu’nun hayali ise dünya çapında başarılar elde etmek.



“Cansu, gelecek vadeden bir sporcu”


Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü’nde tekvando fahri antrenörü olan Fuatcan Aldemir, 2019’dan beri fahri antrenörlük yaptığını belirterek, bu süreçte güzel başarılar elde ettiklerini söyledi. Demir, “Kır Çiçekleri Projesinde Cansu Nayman sporcumuz tekvando branşında ilerlemeyi tercih etti. Ben de kendisiyle her gün birebir ilgileniyorum. Cansu, gelecek vadeden bir sporcu. Geçtiğimiz günlerde Anadolu Yıldızlar Ligi Mersin Şampiyonası yapıldı ve ilk turnuvamız olmasına rağmen Cansu şampiyon oldu. Gruplar müsabakasında Mersin’i temsil etmeye hak kazandı. Tekvando branşı halk arasında daha çok ‘vurma, kırma’ gibi nitelendiriliyor. ‘Kadın sporcunun ne işi var?’ deniliyor. Bu düşünce yanlış. Bunu zaten Cansu ve onun gibi birçok sporcumuz kanıtladı. Tekvando olimpik bir branş olduğu için kafa koruyucumuz, gövde, ayaküstü bunlar hepsi elektronik daha çok görsel zevk, zarar en düşük seviyede olan bir spordur" dedi.



Cansu’nun hedefi Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak


Küçük yaşlardan itibaren tekvando branşında ilerleyen Cansun Nayman ise “9 yaşında başladım tekvandoya, 5 yıldır gidiyorum. Sakatlandığım için 1 yıl ara vermek zorunda kaldım. Tekvandoya babam beni yönlendirdi. Kuzenim milli olduğu için ondan heveslendim. Kır Çiçekleri projesine dahil olduktan sonra Fuatcan hocayla birlikte tekvandoya devam ettim. En son Anadolu Yıldızlar Ligi Şampiyonası’na katıldım, orada birinci oldum. Tekvandodaki hedefim Türkiye, Avrupa ve dünya şampiyonu olmak” diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müebbet hapis talebiyle yargılanıyordu İyi hal indirimi aldıÖnceki Haber

Müebbet hapis talebiyle yargılanıyordu İ...

Bolu Dağında kar yağışı ve sis etkili oluyorSonraki Haber

Bolu Dağında kar yağışı ve sis etkili ol...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar