27 Nisan, 2024, Cumartesi
DOLAR32.4504
EURO34.829
ALTIN2438.6

Mersin'de Çevre Yolu İle Trafik Rahatlıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin'de Çevre Yolu İle Trafik Rahatlıyor
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun çalışmaları sonucu 3. Çevre Yolu'nun Üniversite Caddesi'ne bağlantısı tamamlandı. 980 metrelik yeni yol sayesinde Sayapark Kavşağı'ndaki trafik rahatlarken, Güneykent Kavşağı'ndan Üniversite Caddesi'ne kadar kesintisiz bir trafik akışı sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin yoğun çalışmaları sonucu 3. Çevre Yolu'nun Üniversite Caddesi'ne bağlantısı tamamlandı.

980 metrelik yeni yol sayesinde Sayapark Kavşağı'ndaki trafik rahatlarken, Güneykent Kavşağı'ndan Üniversite Caddesi'ne kadar kesintisiz bir trafik akışı sağlandı.

Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri tarafından 66 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan ilk etap çalışmaları kapsamında, 35 metre genişliğinde yeni bir yol açıldı.

Toroslar İlçesi Mimar Sinan Bulvarı'ndan başlayıp Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi dönüş yoluna kadar uzanan 3. Çevre Yolu hattı, Üniversite Kavşağı'na bağlandı.

Bu sayede çevre yolu hattının uzunluğu 10 bin 680 metreden 11 bin 660 metreye yükseldi.

Yeni açılan yolda bisiklet yolu da yer alıyor. Park ve Bahçeler Dairesi ekipleri de refüjleri bitkilendirme ve çiçeklendirme çalışmalarıyla güzelleştiriyor.

Çevre Yolu Devam Projesi'nin ikinci etabında ise Üniversite Kavşağı'ndan başlayarak 4 bin 200 metre uzunluğundaki hat Kuyuluk Otobanı'na bağlanacak.

Bu sayede 3. Çevre Yolu'nun uzunluğu 15 bin 860 metreye ulaşacak.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 3. Çevre Yolu'nun Üniversite Caddesi'ne bağlantısının tamamlanmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Başkan Seçer, "Şehrimizin en önemli ulaşım akslarından biri olan 3. Çevre Yolu'nun Üniversite Caddesi'ne bağlantısını tamamladık.

Bu sayede Sayapark Kavşağı'ndaki trafik yoğunluğunu büyük ölçüde hafifletmiş olduk.

Ayrıca Güneykent Kavşağı'ndan Üniversite Caddesi'ne kadar kesintisiz bir trafik akışı sağladık. Çalışmalarımız aralıksız devam ediyor.

Kuyuluk Otobanı'na bağlantısı tamamlandığında 3. Çevre Yolu, şehrimizin trafik yükünü önemli ölçüde hafifletecek" dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Samsunda depo yangınıÖnceki Haber

Samsunda depo yangını

Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförlerini de dolandırdıSonraki Haber

Sosyal medya fenomeni Talu çifti kuaförl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar