18 Mayıs, 2024, Cumartesi
DOLAR32.2053
EURO35.1156
ALTIN2500.6

Mersin'de Çevre Bilinci ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin'de Çevre Bilinci ve Sürdürülebilirlik Konuşuldu
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi Açılışı’ ile ‘Yenişehir Çevreci Halk Kart Lansmanı’na katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi Açılışı’ ile ‘Yenişehir Çevreci Halk Kart Lansmanı’na katıldı.

Program, Yenişehir Belediyesi Ek Hizmet Binası'nda gerçekleştirildi ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarların katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılışında saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Yenişehir Belediyesi Temiz Çevre Anonim Şirketi Müdürü Umut Özsoy, teknik detaylar hakkında bilgi verdi.

Başkan Vahap Seçer konuşmasında, Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak çevreye büyük önem verdiklerini vurgulayarak, "Bu sadece Mersin'in, Yenişehir'in ya da ülkemizin sorunu değil, çağın, dünyanın ve Türkiye'nin sorunu.

Bizim de en çok kafa yorduğumuz, aşmakta zorlandığımız sorunlarla karşılaştığımız konu çevre konusu" dedi.

Seçer, çevre kirliliğinin etkilediği çok geniş alanlardan bahsederek, sivrisinekten karasineğe, çevre, insan ve toplum sağlığından küresel ısınmaya kadar birçok alanda etkileri olduğunu söyledi.

Seçer, "Bu aslında şu anda dünyanın en önemli sorunlarından biri" diye konuştu.

Çöp, çöp toplama ve ayrıştırma konularına da değinen Başkan Seçer, “Mevzuat gereği kirleten öder. Ana temel ilke bu. Kim kirletiyor? Parayı verir, vergi olarak öder, kamu görevini yapar. Kim yapar? ÇTV öder, Evsel Atık Vergisi öder, ilçe belediyeleri çöpleri toplar, ayrıştırır.

Bu muazzam bir çalışma, muazzam bir uygulama.

Büyükşehir’in terfi istasyonlarına ya da düzenli katı atık depolama ve bertaraf tesislerine götürür.

İş hallolur. Bu tesisler modern tesislerdir. Orada çağın gereklerine göre çöp depolanır, öyle vahşi depolama değildir, bertaraf edilir, kompost gübre tesisiniz varsa onu yaparsınız, enerji üretmek istiyorsanız, tesisiniz varsa bunu yaparsınız gibi farklı fonksiyonlar yükleyebilirsiniz. Bu muazzam bir şey” ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından ise kurdele kesimi ile birlikte açılış gerçekleştirilirken,  Başkan Seçer ve protokol üyeleri de ‘Ambalaj Atığı Toplama ve Ayrıştırma Tesisi’ni gezdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı Çanlılarla buluştuÖnceki Haber

Halk Müziği sanatçısı Esat Kabaklı Çanlı...

Vali Epcim: 15 Temmuzda hain darbe girişimiyle karşılaşan milletimiz, göğsünü mermilere siper etti ve vatanına sahip çıktıSonraki Haber

Vali Epcim: 15 Temmuzda hain darbe giriş...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar