160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Mersin’de arkeolojik yüzey araştırmalarında yeni yerleşim yerleri bulundu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin’de arkeolojik yüzey araştırmalarında yeni yerleşim yerleri bulundu
Abone ol
Mersin'in Tarsus ilçesinde yürütülen arkeolojik yüzey araştırmalarında yeni kırsal yerleşim yerleri tespit edildi.

Mersin'in Tarsus ilçesinde yürütülen arkeolojik yüzey araştırmalarında yeni kırsal yerleşim yerleri tespit edildi.

Mersin Üniversitesinin açıklamasına göre, Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Deniz Kaplan'ın başkanlığındaki ekip, ilçenin arazi kesimlerinde 729 Haziran tarihlerinde çalışma yaptı.

Arkeoloji ile sanat tarihi bölümlerinden öğretim görevlileri ve öğrencilerinin de katıldığı araştırmalarda yeni kırsal yerleşim yerleri bulundu.

Ekipler, göçer yollarında da inceleme yaptı.

Tarsus'un kültür varlıklarının ortaya çıkarılması hedeflenen çalışmalar kapsamında "Tarsus Araştırmaları" başlıklı yayın hazırlandı.

Projeye destek veren Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası'nın başkan yardımcısı Fuat Togo da yazılı açıklamasında, arkeolojik çalışmada yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ilçe tarihine ve turizmine katkı sunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
14 öğretmen Almanya ve İtalyada eğitimlere katıldı Önceki Haber

14 öğretmen Almanya ve İtalyada eğitimle...

Şükrüpaşa Semt Pazarı yenilenen yüzüyle pazarcıların ve halkın hizmetine sunuldu Sonraki Haber

Şükrüpaşa Semt Pazarı yenilenen yüzüyle...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar