160x600
24 November, 2025, Monday
DOLAR 42.2631
EURO 49.0719
ALTIN 5726.6

Mersin Yenişehirde yabancı tabelalar söküldü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Yenişehirde yabancı tabelalar söküldü
Abone ol
Mersin'in Merkez Ilçe Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Ekipleri, Ilçe Genelinde Tabela Denetimlerini Sürdürüyor. Kanun Gereği Yüzde 75’i Türkçe Olmayan Iş Yeri Tabela Ve Afişleri Söküldü.

Mersin Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde tabela denetimlerini sürdürdüğü, kanun gereği yüzde 75’i Türkçe olmayan iş yeri tabela ve afişlerinin söküldüğü bildirildi.

Yenişehir Belediyesi, tabelaların mevzuat çerçevesinde Türkçe tabela standartlarına uyumunun sağlanması amacıyla denetimlerine devam ediyor. Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki işyerlerinde tabela, çalışma izni ve ruhsat denetimi yaptı. Kanunlara uymayan iş yerleri hakkında tutanak tutuldu, yüzde 75’i Türkçe olmayan tabela ve afişler kaldırıldı. Zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde işyeri sahiplerine, Türkçe olmayan tabelaların asılmaması yönünde uyarılarda da bulunuldu.

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Kanunlar çerçevesinde ekiplerimizle gerekli denetimleri yapıyoruz. Kanunlar herkes için geçerli ve bağlayıcıdır. Denetimlerimiz devam edecek, Yenişehir Belediyesi olarak üstümüze düşeni yapmayı sürdüreceğiz" dedi.

Örgü İpliği

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaralı bulunan balaban kuşu tedavi altına alındı Önceki Haber

Yaralı bulunan balaban kuşu tedavi altın...

Kaleiçi sohbete ve müziğe doydu Sonraki Haber

Kaleiçi sohbete ve müziğe doydu

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar