Mersin Büyükşehir Belediyesi MERCEK’te verilen yapay zeka ve veri analizi eğitimleriyle gençler dijital çağın mesleklerine hazırlanıyor.
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi (MERCEK) bünyesinde hayata geçirilen yapay zeka ve veri analizi eğitimleriyle gençleri dijital çağın mesleklerine hazırlıyor.
Avrupa Birliği finansmanıyla yürütülen proje, gençlerin hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle donanım kazanmasını sağlıyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eğitim ve istihdam vizyonu doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, MERCEK çatısı altında dijital dönüşüme uygun eğitim programları sunuyor.
Avrupa Birliği desteğiyle, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde yürütülen proje kapsamında kurulan “Dijital Gençlik Merkezi” sınıflarında gençlere yapay zeka ve veri analizi eğitimleri veriliyor. Programda özellikle 18-29 yaş aralığındaki katılımcılara öncelik tanınıyor.
MERCEK Koordinatörü Gül Kadem Maya, projenin Türkiye genelinde 45 belediyede uygulandığını belirterek şunları söyledi:
“Yapay zeka, veri analizi ve komut mühendisliği eğitimleriyle başladığımız programda kursiyerlerimiz önce çevrim içi başlangıç modüllerini tamamlıyor, ardından uzmanlaşmak istedikleri alanı seçiyor.
Amacımız, gençlerin geleceğin mesleklerinde yer almasını sağlamak.”
Maya ayrıca, kontenjan olması durumunda yaş sınırı dışındaki vatandaşların da eğitimlere katılabildiğini ve program sonunda katılımcılara sertifika verildiğini ifade etti.
Proje kapsamında bilişim teknolojileri eğitmeni olarak görev yapan Yazılım Mühendisi Serkan Karakız, eğitimlerin kapsamına ilişkin şu bilgileri paylaştı:
“Veri analizi eğitimlerinde, elimizdeki veriler üzerinden geleceğe yönelik çıkarımlar yapıyoruz.
Günümüzde bankacılıktan işletmelere kadar birçok sektörde veriyi doğru analiz etmek büyük önem taşıyor.”
Toplam 5 hafta süren programda katılımcılar haftada 2 gün eğitim alarak hem yapay zeka hem de veri analizi alanında uygulamalı deneyim kazanıyor.
Eğitim programına katılan öğrenciler, derslerin kariyerlerine önemli katkı sağladığını belirtiyor.
Bilgisayar mühendisliği öğrencisi Batuhan Şahin, kursun kendisini geliştirmesine katkı sunduğunu ifade ederken; İskenderun Teknik Üniversitesi öğrencisi olduğunu ve bu fırsattan memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
Çukurova Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü öğrencisi Ece Miran ise özellikle pazarlama alanında veri analizi ve yapay zekanın önemine dikkat çekerek, ücretsiz sunulan bu eğitimlerin büyük bir fırsat olduğunu vurguladı.
Yorum Yazın