160x600
03 Temmuz, 2025, Perşembe
DOLAR38.7786
EURO43.8944
ALTIN4143.5
Yusuf Cinkara Otomotiv

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Özel Bireylerin Ailelerine Bir Dizi Eğitim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Özel Bireylerin Ailelerine Bir Dizi Eğitim
Abone ol
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Otizm Aile Danışma Merkezi’, özel bireylerin ailelerine yönelik önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren ‘Otizm Aile Danışma Merkezi’, özel bireylerin ailelerine yönelik önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı.

Merkez, otizmli çocukların hayatlarının her anında destek olmayı hedefleyen danışmanlarıyla, ‘Otizmli Çocuklarda Davranışçı Bakış Açısıyla Tuvalet Becerileri Kazandırma’ başlıklı bir seminer düzenledi.

Eğitimde, otizmli çocukların tuvalet becerilerini kazanmaları için ailelere yönelik detaylı bilgiler paylaşıldı.

Seminerde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Otizm Aile Danışma Merkezi Sorumlusu Fizyoterapist Bilge Yıldırım, merkezin 0-72 ay arasındaki otizmli çocuklara hizmet verdiğini belirterek, "Çocuklarımızın öz bakım becerilerini geliştirmek için çalışıyoruz ve bu süreçte ailelere destek oluyoruz" dedi.

Özel Eğitim Öğretmeni Osman Tanrıver ise tuvalet eğitiminin otizmli çocuklar için önemini vurgulayarak, "Bu eğitimle çocukların özgürlüklerini ve sosyal hayattaki kabullerini artırıyoruz.

Ailelerin bu süreçte nasıl davranmaları gerektiği konusunda bilinçlendirilmesi çok önemli" şeklinde konuştu.

Eğitime katılan velilerden Funda Arslan, merkezden aldıkları eğitimle oğullarının büyük gelişme gösterdiğini belirterek, "Verilen yönergeler sayesinde evde de eğitimi devam ettirebiliyoruz.

Burada aldığımız destek çok değerli" dedi.

Büşra Yelden ise seminer sonrası çocuğuna tuvalet eğitimi vermeye başlayacaklarını söyleyerek, "Hocamızın verdiği bilgiler bizim için çok yararlı oldu.

Ailece neler yapmamız gerektiğini öğreniyor ve çocuğumuzu bu doğrultuda yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Otizm Aile Danışma Merkezi, ilerleyen dönemlerde de benzer seminerler düzenleyerek ailelere destek vermeye devam edeceğini belirtti.

Örgü İpliği
Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Karacabey Belediyespor Başkanı Ekrem Senal, haklarını devretme kararı aldıÖnceki Haber

Karacabey Belediyespor Başkanı Ekrem Sen...

Türkiyede tüm profesyonel liglerdeki hakemler için giyim tedarikçisi desteğiSonraki Haber

Türkiyede tüm profesyonel liglerdeki hak...

Haber Yorum Üstü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar