
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Merkez İlçe Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak başkanlığında Devlet Bahçeli Fen Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı 2. Dönem Merkez İlçe Eğitim Kurumu Müdürler Kurulu Toplantısı, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak başkanlığında Devlet Bahçeli Fen Lisesi Konferans Salonu'nda yapıldı.
Toplantıya Eğitim Müfettişleri Başkanı Ramazan Ayanoğlu, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri ve merkez okul müdürleri katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan toplantıda, eğitim öğretim sürecine dair birçok önemli gündem maddesi ele alındı.
Toplantıda ele alınan konular arasında; 2024/54 nolu Genelge kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yürütülen iş ve işlemler, Eğitim Müfettişleri Başkanlığı'nın 2024-2025 eğitim öğretim yılı için planladığı çalışmalar ve tasarruf tedbirleri yer aldı.
Ayrıca, bakanlığın eğitim politikalarının izlenmesi, öğretmen ve idareci görevlendirmeleri ile eğitim yönetimi faaliyetleri de toplantının ana başlıkları arasındaydı.
Toplantıda, eğitim kurumları arasındaki kalite ve sosyal farklılıkların azaltılmasına yönelik tedbirler, personel ve öğrenci kılık-kıyafet yönetmelikleri, Destekleme ve Yetiştirme Kursları (DYK) ile Halk Eğitim Merkezi kursları, ulusal ve uluslararası projelere katılım süreçleri detaylı şekilde ele alındı.
Bunun yanı sıra; okulların donatım ihtiyaçları, taşımalı eğitim kapsamında yürütülen çalışmalar, iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri, Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında çalışanlar ve geçici işçilerin durumu gibi başlıklar da görüşüldü.
Özel okullar ve kurumlarla iş birliği konusuna da dikkat çekildi.
Toplantı, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak'ın, eğitim-öğretim sürecine dair dilek ve temennilerini paylaşmasıyla sona erdi.

Yorum Yazın